Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Γνώμες και απόψεις περι των ανεξέλεγκτων πυρκαγιών και της ελεγχόμενης μαυρίλας και οικολογικής καταστροφής ...

Επικίνδυνη και ανίκανη η κυβέρνηση Καραμανλή

Δυο χρόνια μετά το εφιαλτικό καλοκαίρι του 2007, ο πύρινος εφιάλτης επιστρέφει και αναδεικνύει με τον πλέον δραματικό τρόπο τις ευθύνες της επικίνδυνης κυβέρνησης Καραμανλή, που μέσα σε τρία χρόνια έχει κατακάψει τη χώρα, το περιβάλλον, τις ζωές και το μέλλον χιλιάδων ανθρώπων.

Δεν διδάχτηκαν τίποτα από την καταστροφή του 2007. Δεν έκαναν το παραμικρό για να οργανωθεί η δασοπροστασία, για να προστατευθεί το περιβάλλον. Αντίθετα, πιστοί στο νεοφιλελεύθερο δόγμα για «λιγότερο κράτος» συνέχισαν την αποψίλωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, κατάργησαν ουσιαστικά τη δασική υπηρεσία, αύξησαν τους εποχικούς πυροσβέστες και διεύρυναν ακόμα περισσότερο το δασοκτόνο νόμο 3208/03, που πυροδοτεί τα εμπρηστικά συμφέροντα.

Εξοργισμένος ο λαός παρακολουθεί την παντελή απουσία οργάνωσης και διαπιστώνει την προκλητική αδιαφορία, η οποία για ακόμα μια φορά οδηγεί στην καταστροφή. Ποιος δεν θυμάται τον κ. Μαρκογιαννάκη στις αρχές του καλοκαιριού να μιλά για «οικονομία» στη δασοπυρόσβεση και στα εναέρια μέσα, την ώρα που χαρίζονταν 28 δισ. στους τραπεζίτες; Όλοι πλέον καταλαβαίνουν ότι η κυβέρνηση Καραμανλή συνειδητά δεν έκανε απολύτως τίποτα πριν, κατά την διάρκεια και μετά τις πυρκαγιές. Αυτό είναι το κράτος τους, αυτή είναι η πολιτική τους: Εγκληματική για το περιβάλλον και το λαό.

Και η καταστροφή θα επιστρέφει όσο παραμένει ενεργή η κύρια αιτία της, που είναι η δασοκτόνα νεοφιλελεύθερη πολιτική του δικομματισμού, που παραχωρεί τα δάση στην κερδοσκοπία, όπως κάνει και με τους εναπομείναντες ελεύθερους χώρους του λεκανοπεδίου.

Η πολιτική αυτή καίει το μέλλον, καίει τη ζωή. Η οργή όλου του λαού πρέπει να ξεσπάσει στον εμπρηστή νεοφιλελευθερισμό και στον υποκριτή δικομματισμό. Να τελειώνουμε με την εγκληματική αδιαφορία και ανικανότητα.

Σήμερα δίνουμε τη μάχη μαζί με τους κατοίκους για να σβήσουν οι φωτιές. Παράλληλα, καλούμε το λαό σε δυναμική δράση και διεκδίκηση για:

* Απόλυτη και με κάθε τρόπο προστασία των βουνών. Να δοθούν γενναία κονδύλια για την προστασία των δασών και του περιβάλλοντος. Να φτιαχτεί επιτέλους δασολόγιο με βάση την αρχή «ό,τι ήταν δάσος θα ξαναγίνει δάσος».
* Να αποσυρθεί ο δασοκτόνος νόμος 3208/03, τον οποίο ψήφισε το ΠΑΣΟΚ και εφαρμόζει σήμερα η ΝΔ και ο οποίος πυροδοτεί τα εμπρηστικά συμφέροντα εργολάβων και καταπατητών.
* Να μονιμοποιηθούν οι 5.500 όμηροι - συμβασιούχοι δασοπυροσβέστες και να ασχοληθούν με τον καθαρισμό των δασών, την προληπτική δασοπροστασία και την αναδάσωση.
* Να δοθούν άμεσα πλήρεις αποζημιώσεις στους πληγέντες σε όλη τη χώρα. Να μην επαναληφθεί η κοροϊδία των κατοίκων της Πελοποννήσου, οι οποίοι από το 2007 περιμένουν την υλοποίηση των υποσχέσεων.
* Να αποσυρθεί το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο του κ. Σουφλιά για την Αθήνα των 8 εκατομμυρίων, που θα καταστρέψει τα δάση, τα βουνά, τις ακτές.
* Να αποσυρθεί το ΠΔ για τον Υμηττό, να ακυρωθεί η οικοδόμηση της Τεχνόπολης στο «λαιμό» μεταξύ Πάρνηθας και Πεντέλης –που χθες (σύμπτωση;) κάηκε.

Η ΚΟΕ καλεί τα κόμματα της Αριστεράς, τις συλλογικότητες των πολιτών, όλους τους προοδευτικούς πολίτες να κινητοποιηθούν άμεσα, μαχητικά, ενωτικά και αποφασιστικά, για να σωθεί ό,τι έχει απομείνει και να μπει τέλος στο εφιαλτικό μέλλον που μας επιφυλάσσουν.

Αθήνα, 23/8/2009

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ

Αίσχος και ντροπή .Δέν θα χαιδέψω τα αυτιά του κόσμου ,θα πω ότι φταίει το ίδιο πλέον με αυτούς που μας εξουσιάζουν τους οποίους ψηφίζουν 4 στους 5 και όταν θέλει να τους τιμωρίσει πάει για μπάνιο όπως του υποδεικνύουν τα μέσα ΄΄παρα''πληροφόρησης .Ε'ιμουνα νυιός και γέρασα να επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία .Τί γίναν τα καμμένα των τελευταίων 30 ετών ;.ΣΠΙΤΙΑ .Τι λένε γιαυτό δημοσιογράφοι ; τίποτα .Τί λενε ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ; τίποτα.Έστω ένας εισαγγελέας έντιμος και σκεφτόμενος δεν υπάρχει να κάνει μια διαχρονική εξέταση και να απαγγείλει κατηγορίες για φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς ; .Τί κάνεις εσύ που τα βλέπεις αυτά ; θα τους βρίσεις το πολύ πολυ αυτούς που θα μας πουλήσουν και τον αέρα σε λίγα χρ'ονια και μετά θα ανοίξεις πάλι την τηλεόρασή σου για να αποβλακωθείς και πάλι .Απλά πράγματα ο κόσμος να μενει στα σπίτια του ,να μην έχει χρόνο να βρίσκεται με άλλους φίλους και λπ,να δουλευει μέχρι τα 70 του άντρες και ΓΥΝΑΙΚΕΣ όπως θέλουν οι φίλοι μας ευρωΠΕΟΙ ,οι υπόλοιποι άνεργοι να ψάχνουν απεγνωσμένα ψίχουλα απασχόλησης ..Και η παιδεία που είναι πλέον η μοναδική ελπίδα μπάς και βγού ν πολίτες υποψιασμένοι ν ΓΚΡΕΜΊΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΑΠΊΛΑ ; όσοι έχουν λεφτά θα σπουδάζουν για να γίνουν καλοί υποτακτικοί τους.Με αφορμή τις φωτιές μου΄ήρθαν αυτά να σας πω ..όλα έχουν σχέση μεταξύ τους

Λάζαρος Ραζής

Ρεμπέτικο Φόρουμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades