Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Σήψη Κι Εγκατάλειψη: Χανιά

chania00

Τις περισσότερες φορές που το σπιτόσκυλο σου δείχνει αρχιτεκτονήματα παρατημένα και ταλαιπωρημένα απ’ το χρόνο είναι σε μέρη όπως το Πρίπιατ της Ουκρανίας ή η λεωφόρος Πειραιώς, μέρη κατεστραμμένα και καταπονημένα. Η σήψη κι η καταστροφή όμως υπάρχουν και σε μέρη άλλα, σε μέρη που ακμάζουν, εκεί που δεν το περιμένεις. Κάνοντας την ετήσια βόλτα του στα τουριστικά Χανιά, ανάμεσα στις ορδές τουριστών και μπαλονιών Πίκατσου, το σπιτόσκυλο πρόσεξε κάτι: Η κατάσταση των κτιρίων της παλιάς πόλης, ακόμα και στους πολύ εμπορικούς δρόμους, ακόμα και στο φημισμένο και χιλιοφωτογραφημένο λιμάνι, είναι άθλια. Εκτός από τα σοκαριστικά πολλά άδεια πέτρινα κουφάρια, ακόμα και τα παλιά σπίτια που κατοικούνται και λειτουργούν (μερικά και ως ξενοδοχεία, άμα λάχει ναούμ) είναι σε μαύρο χάλι. Οι ξεφτισμένοι σοβάδες, τα φθαρμένα παραθυρόφυλλα, οι ξεβαμένες πόρτες και τα σπασμένα παράθυρα παραπέμπουν σε κωλοχώρια της δεκαετίας του ‘80, όχι σε μια από τις πιο τουριστικές πόλεις ενός από τα πιο πλούσια νησιά της Ελλάδας.

Η πιο προσεκτική αυτή θέα απογοήτευσε ακόμα κι αυτό το κυνικό σπιτόσκυλο, που έχει δει τόσα, και δεν το εκπλησσει πια τίποτα.

ΣΠΙΤΟΣΚΥΛΟ

Σχόλιο Ρεμπετ Καφε

Μας πήρανε χαμπάρι ... και δεν έχουν δει τίποτα ... Το Παλάτι του πρίγκηπα (επι Κρητικής πολιτείας) στη Χαλέπα, το ερείπιο στην οδο Αποκορώνου και άλλα πολλα ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades