Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Έρχεται η απόσυρση των αυτοκινήτων και τα αυξημένα τέλη

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία με την οποία το ΥΠΕΧΩΔΕ ενεργοποιεί τα κίνητρα για την απόσυρση των αυτοκινήτων αλλά και το χαράτσι μέσω των τελών κυκλοφορίας σε εκατομμύρια οδηγούς.

Η πρόσθετη επιβάρυνση για όσους έχουν ΙΧ άνω των πέντε ετών κυμαίνεται από 50 έως 150 ευρώ ανάλογα με την ημερομηνία κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.

Όπως περιγράφεται στην έκθεση του γενικού λογιστηρίου του κράτους που συνοδεύει την τροπολογία, το δημόσιο θα διαθέσει μέσα στην επόμενη τριετία το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ προκειμένου να χρηματοδοτήσει την απόσυρση παλαιάς τεχνολογίας αυτοκινήτων.

Το ποσό αυτό θα καλυφθεί από την αύξηση των τελών κυκλοφορίας αλλά και την διόγκωση των φορολογικών εσόδων λόγω της αναμενόμενης αύξησης των πωλήσεων νέων ΙΧ.

Αναλυτικά, οι αυξομειώσεις στα οχήματα ιδιωτικής χρήσης:

Κλάση Α - Μείωση τελών κατά 18 ευρώ

Κλάση Β - Αύξηση τελών κατά 50 ευρώ

Κλάση Γ - Αύξηση τελών κατά 100 ευρώ

Κλάδη Δ - Αύξηση τελών κατά 150 ευρώ

Βρείτε τα νέα τέλη κυκλοφορίας και τα κίνητρα για απόσυρση

Ερωτήσεις και απαντήσεις για τις αλλαγές στα ΙΧ

Enet

Εν τω μεταξύ ακούμε ότι το πυροσβεστικό αεροπλάνο Πεζετέλ έπεσε διότι ήταν 23 χρονων και έχει σταματήσει στο Πολωνικό εργοστάσιο η γραμμη παραγωγής της μηχανής του, πράγμα που σημαίνει ότι έπρεπε να αποσυρθεί. Αυτα δεν τα αποσύρει η κυβέρνηση αλλα τον Ελληνα πολίτη θέλει να αποσύρει το αυτοκίνητο του στα 8 χρόνια, για να κονομήσουν οι εμπόροι και το κύκλωμα ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades