Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

"H δικαιοσύνη είναι μέρος του συστήματος. Είναι ο τρόπος που νομιμοποιούμε την αδικία"

Τάδε έφη Περικλής Κοροβέσης !! Μαζι και τη δήλωση ΣΟΚ ότι και ο ενιαίος Συνασπισμός εν έτει 1999 πήρε μίζες απο τη SIEMENS !! Αναλυτικά ΤΑ ΝΕΑ έγραψαν σήμερα :

«Bόμβα» σε ΣΥΝ και ΚΚΕ από τις δηλώσεις Κοροβέση για την υπόθεση Siemens

Οργή από Λ.Κύρκο, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ
Οργισμένες αντιδράσεις από την Αριστερά, προκαλεί η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Περ.Κοροβέση περί εμπλοκής του ενιαίου Συνασπισμού στην υπόθεση Siemens το 1989.

Για «βδελυρό παραμύθι» μιλά ο Λεωνίδας Κύρκος, ενώ το ΚΚΕ κατηγορεί τον Κοροβέση για εμπάθεια και αναμάσημα συκοφαντιών που ωφελούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Πλήρως διαχωρίζει τη θέση του από τις απόψεις Κοροβέση ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Εξελίξεις σαν και αυτές επιβεβαιώνουν όσους εξ’ αρχής υποστήριζαν ότι «τίποτα δεν θα μείνει όρθιο» από το σκάνδαλο Siemens.

Από την άλλη πλευρά, όμως, ενδυναμώνουν τους φόβους και τις απόψεις, που υποστηρίζουν ότι η καλλιέργεια γενικευμένου κλίματος αμφισβήτησης, ισοπέδωσης των πάντων και ποινικοποίησης της πολιτικής εν γένει, δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για επικίνδυνες καταστάσεις. Για αυτό επισημαίνεται σε όλους τους τόνους χρειάζεται πολύ προσοχή και τεκμηρίωση πριν την όποια καταγγελία.

Η δήλωση Π.Κοροβέση

Ειδικότερα, ο Περικλής Κοροβέσης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην εκπομπή «παιχνίδια εξουσίας» στο Κανάλι 1 δήλωσε «το μέγα σκάνδαλο είναι ότι επί κυβέρνησης Τζανετάκη πήρε χρήματα και η Αριστερά και δεν αντέδρασε. Είναι γνωστό εδώ και είκοσι μέρες. Ούτε ο Κύρκος αντέδρασε, ούτε οι επίγονοι του Φλωράκη».

Η υπόθεση Siemens είναι ένα δομικό σκάνδαλο, του μαφιόζικού καπιταλισμού. Οι μεγάλες εταιρείες δίνουνε επισήμως μίζες» πρόσθεσε ο κ. Κοροβέσης ενώ επιτιθέμενος και στη Δικαιοσύνη είπε: «η δικαιοσύνη είναι μέρος του συστήματος. Είναι ο τρόπος που νομιμοποιούμε την αδικία».

Οι θυελλώδεις αντιδράσεις

«Αργησε πολύ να κατασκευάσει αυτό το βδελυρό παραμύθι» ήταν η λακωνική δήλωση του Λεωνίδα Κύρκου, για τα όσα ανέφερε ο Περ.Κοροβέσης.

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του ΚΚΕ.

«Με τις αλλοπρόσαλλες δηλώσεις του ο κ. Κοροβέσης, οδηγούμενος από τις εσωκομματικές έριδες και αντιπαραθέσεις στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και από τη γνωστή εμπάθειά του για το ΚΚΕ, αναμασάει συκοφαντίες για τις οποίες έχουμε δώσει εδώ και καιρό και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ξεκάθαρες απαντήσεις» δήλωσε ο Π.Μεντρέκας.

«Μάλλον πρόκειται περί φάρσας, χρήσιμης, όμως, στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και σε όσους θέλουν να θολώσουν τα νερά στην υπόθεση ΖΗΜΕΝΣ» κατέληξε το στέλεχος του ΚΚΕ.

Τη θέση του από τις απόψεις Κοροβέση έσπευσε να διαχωρίσει πλήρως ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «τα όσα ανέφερε σήμερα ο βουλευτής Α’ Αθήνας, Περικλής Κοροβέσης, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, για φημολογούμενη εμπλοκή του ενιαίου Συνασπισμού το 1989 σε υπόθεση της Siemens, είναι προσωπικές του απόψεις, που δεν συμμερίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

ΤΑ ΝΕΑ On-line

Ευχαριστούμε το Νίκο Β. !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades