Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Τουρκία: Τσιγάρο & Αργιλες γιόκ !!!


Από σήμερα τίθεται σε εφαρμογή ο νόμος που απαγορεύει το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους. Απαγορεύεται πια το κάπνισμα σε δημόσια κτήρια, εκπαιδευτικά ιδρύματα, νοσοκομεία, αθλητικά κέντρα και δημόσιες συγκοινωνίες. Τα πρόστιμα για τους παραβάτες είναι 50 τουρκικές λίρες (40 δολάρια) και 20 λίρες για αυτούς που πετάνε στο δρόμο άδεια πακέτα τσιγάρων ή γόπες. Τα απαγορευτικά μέτρα στην Τουρκία θα διευρυνθούν τον Ιούλιο του 2009 όταν θα απαγορευθεί το κάπνισμα σε εστιατόρια, καφετέριες και κέντρα διασκέδασης.
Όπως σημειώνει το BBC η απαγόρευση καπνίσματος στην Τουρκία ήταν αδιανόητη πριν μερικά χρόνια, καθώς το 40% των ενηλίκων είναι καπνιστές. (Στην Ελλάδα που διατηρεί τα πρωτεία παγκοσμίως το ποσοστό φτάνει τι 45%) Η αντικαπνιστική εκστρατεία στην Τουρκία έχει ένα πανίσχυτο και φανατικό υποστηρικτή: τον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, που έχει δηλώσει ότι το κάπνισμα αποτελεί σοβαρή επιδημία και έχει δεσμευθεί να το καταπολεμήσει μέσα στο 2008.Ο Ερντογάν απέδειξε ότι θέτει τις αρχές του σε αυτό το ζήτημα πάνω από το πολιτικό κόστος που θα έχει, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, η απαγόρευση του καπνίσματος.

Foreign press

Σχετικά άρθρα από Foreign Press
Ελληνική πρωτιά

Ακόμα σύμφωνα με την Ελληνική υπηρεσία της Deutche Welle, στη σημερινή ανταπόκριση του Στ.Γεωργακόπουλου στον Πιτσιρίκο (Στάθη Τσαγκαρουσιάνο) στο Σκαϊ ρεϊντιο (σικ)
ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΡΓΙΛΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΥΤΟ ΜΕΣΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ, ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΛΗΘΗΣ αν μπορει να ειπωθεί έτσι ... !!!
Σύμφωνα με την D.W. στην Τουρκία καπνίζει το 1/3 του πληθυσμού και μάλιστα το 30 % στις ηλικίες πάνω των 15 !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades