Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Η δουλειά μου - Η θρησκεία μου ...


Τετάρτη, Ιούλιος 29, 2009

Ερωτηματικα για τις συνθήκες εργασίας στη France Telecom προκαλεί η αυτοκτονία ενός εργαζομένου του γαλλικού οργανισμού τηλεπικοινωνιών στη Μασσαλία.

Με επιστολή του προς την οικογένειά του, ο 51χρονος αυτόχειρας απέδωσε την πράξη του στον «υπερβολικό φόρτο εργασίας», «την πλήρη αποδιοργάνωση της εταιρείας» και το «μάνατζμεντ του τρόμου», ενώ το συνδικάτο των εργαζομένων καταγγέλλει ότι από τον Φεβρουάριο του 2008 έχουν καταγραφεί στην επιχείρηση 18 αυτοκτονίες και 10 απόπειρες. «Αυτοκτονώ λόγω της δουλειάς μου στη Φρανς Τελεκόμ.

Είναι η μοναδική αιτία», αναφέρει ο αυτόχειρας στην επιστολή του, η οποία κοινοποιήθηκε στους συναδέλφους του και τους εκπροσώπους των εργαζομένων, όπως ήταν η επιθυμία του. Η διοίκηση της επιχείρησης, η οποία επιβεβαίωσε το περιστατικό αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει το περιεχόμενο της επιστολής, αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι «το σημαντικό είναι να κατανοήσουμε αυτό που συνέβη», προσθέτοντας πως «οι αιτίες μιας αυτοκτονίας είναι πάντα πολλές». Σχετικά με τον αυτόχειρα υποστηρίζει ότι «οι συνάδελφοί του είχαν παρατηρήσει τις τελευταίες ημέρες σημάδια κατάθλιψης» και ότι οι προϊστάμενοί του είχαν προσπαθήσει να τον απαλλάξουν από τον εργασιακό φόρτο.

Για το συνδικάτο των εργαζομένων πάντως ο λόγος της αυτοκτονίας είναι προφανής: «Ποιος θα τολμήσει να ισχυρισθεί τώρα ότι αυτή η μακρά, μαύρη λίστα δεν είναι αποτέλεσμα της δραματικής κατάστασης στην επιχείρηση;» αναφέρεται σε ανακοίνωση του συνδικάτου, το οποίο καταγγέλλει εδώ και χρόνια την «πίεση» που ασκείται στους εργαζομένους από τη διοίκηση.

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΕΚΕΙ ΕΞΩ...

ΠΡΕΖΑ TV

ΣΧΟΛΙΟ

Να λοιπον που καρπωνόμαστε αρνητικά και τραγικά, τα αποτελέσματα της ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ που εφαρμόζει άψογα το ΝΕΟ-ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ της Κεντρικής Ευρωπης και Βόρειας Αμερικής και εξαπλώνεται ραγδαία σε όλον τον κόσμο.
Εχω δουλειά άρα υπάρχω, αρα ζω, είμαι κάποιος έχω κοινωνική υπόσταση και αιτία για να ζω !!! ΕΚΕΙ ΦΤΑΣΑΜΕ, ΕΚΕΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ...
Δεν θα ξεχασω τον 65χρονο γειτονα κάποιου φιλου, πριν καπου 8-9 χρόνια, που περήφανος μας έλεγε πως ο γιος του δουλεύει στην INTRACOM και μια απέραντη ευτυχία αλλα και σιγουριά και ανωτερότητα ζωγραφιζόταν και στην τελευταία γραμμη του προσώπου του και δεκάδες ενέσεις ντομαμίνης παρήγαγε ο γερασμένος οργανισμός του ... σαν να πήραμε την ΠΟΛΗ ένα πράμα ή σαν να τον διορίσανε Σεϊχη της περιοχής ...
Δεν είναι όμως ανάγκη ο σημερινός εργαζόμενος να είναι "κάποιος" όπως ο εργαζόμενος στη χλιδάτη ιντρακόμ του Κόκκαλη ... Η εξασφάλιση μιας σίγουρης θέσης δίνει πολλα : εκτος τα αυτονόητα χρήματα που αν τα προσθέσει με αυτα της συμβίας ή συμβίου συγκεντρώνουν ένα καλο εισόδημα, είναι κοινωνική καταξίωση προς γνωστους, φιλους, συγγενείς και περίγυρο, είναι εξασφάλιση και σιγουριά, είναι εξάλειψη της ανασφάλειας, είναι υλοποίηση των ονείρων (αυτοκίνητο, πλεούμενο, εκδρομές, μεζονέτα κλπ), είναι συμπόρευση με τους φίλους και γνωστους, είναι φευγιό απο τη μιζέρια κλπ κλπ Ετσι που είναι χτισμένο το λαϊφ-στάϊλ, έτσι που έχουν ιεραρχηθεί πια οι αξίες (ποιες αξίες ;;), οι πορεία της ζωης και οι όποιες κινήσεις του εργαζόμενου είναι προδιαγεγραμμένες ...
Η δουλειά μας έγινε η θρησκεία μας, ή ύπαρξη μας ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades