Κυριακή, 17 Μαΐου 2009

Με… ρομπότ η αποθήκευση φακέλων...


nonews

ΒΟΛΟΣ.Με ρομποτικό σύστημα – ευρεσιτεχνία υπαλλήλου της Νομαρχίας θα διαχειρίζεται σύντομα τους φακέλους της η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών. Τον ρομποτικό μηχανισμό αυτόματης αποθήκευσης μελέτησε και κατασκεύασε στον ελεύθερο χρόνο του ο υπάλληλος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Μαγνησίας Κων. Τζίφας, με ειδικότητα μηχανολόγου-ηλεκτρολόγου. Ο κ. Τζίφας εργάστηκε σε θερμοκοιτίδα του Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλίας, του οποίου είναι συνεργάτης. Το πρωτότυπο του μηχανισμού κατασκευάστηκε σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Πάρκο και άλλους φορείς στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «Αρχιμήδης ΙΙ» και βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Πάρκου σε πειραματική λειτουργία. Χρησιμεύει στη... συγκρότηση του τεχνολογικού πακέτου, απαραίτητου για τη βιομηχανική παραγωγή.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση αποφάσισε να αξιοποιήσει την καινοτομία, εγκαθιστώντας έναν παρόμοιο μηχανισμό στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών για τη διαχείριση φυσικών φακέλων.
Η προμήθεια, έναντι 10.000 ευρώ, θα απασχολήσει τη Νομαρχιακή Επιτροπή υπό τον αντινομάρχη Ηλ. Ξηρακιά στη συνεδρίαση της ερχόμενης Δευτέρας.
Με τον τρόπο αυτό ο μηχανισμός θα δοκιμαστεί σε συνθήκες πραγματικής λειτουργίας και θα αναβαθμίσει τεχνολογικά την υπηρεσία που θα τον χρησιμοποιήσει.
Σε επόμενα βήματα, αφού ο μηχανισμός ενσωματώσει διορθώσεις και βελτιώσεις που θα προκύψουν από την πραγματική λειτουργία του, θα πιστοποιηθεί και θα μπορεί να βιομηχανοποιηθεί από ενδιαφερόμενο φορέα ή επιχειρηματία.
Ο μηχανισμός έχει ύψος 3 μέτρα, διαδρομή έξι μέτρων και ανυψωτική ικανότητα 50 κιλών. Αποτελείται από διπλή σειρά ραφιών, που σχηματίζουν διάδρομο εντός του οποίου κινείται ρομποτικός μηχανισμός ελεγχόμενος από ηλεκτρονικό υπολογιστή. Με την εισαγωγή κωδικού στο σύστημα, το μηχάνημα πηγαίνει σε συγκεκριμένη θέση αντίστοιχη του κωδικού και είτε τοποθετεί είτε ανασύρει από τη θέση αυτή το αποθηκευμένο προϊόν.
Σύμφωνα με τον κ. Τζίκα οι δημόσιες υπηρεσίες εκτός από την τήρηση ηλεκτρονικών φακέλων, υποχρεούνται να τηρούν αρχεία με φυσικά έγγραφα, κυρίως πρωτότυπα, σφραγισμένα και υπογεγραμμένα μέσα σε φυσικούς φακέλους τοποθετημένους σε ράφια.
Η κατάσταση των αρχείων αυτών πολλές φορές δεν είναι η βέλτιστη από πλευράς οργάνωσης και τάξης, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η παραγωγικότητα της υπηρεσίας και να δημιουργούνται προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών.
Ο ρομποτικός μηχανισμός διαχείρισης φυσικών φακέλων μπορεί να ανασύρει και να τοποθετεί έγγραφα σε ράφια με ταχύτητα, τάξη και ασφάλεια και με συνεχή και πλήρη απογραφή, επισημαίνει ο εμπνευστής του ρομποτικού μηχανισμού.
Από www.taxydromos.gr

Σχόλιο δικο μας
Πω πωω σπουδαία εφεύρεση !!
Καλα βρε άχρηστοι, τόση τεχνολογία εν έτει 2009, η ψηφιοποίηση δε σας λέει τίποτα ;; Πρέπει να κρατάτε τους παλιούς φακέλλους σαν ιερα κειμήλια που χωρις αυτα δεν μπορει ο πολίτης να εξυπηρετηθεί ;; Πρέπει να προσλαμβάνετε 1.000 γραφιάδες αντι για 20 κομπιουτεράδες ;; Βέβαια η πράξη έχει δείξει ότι προσλαμβάνουνε 1.000 γραφιάδες και άλλους 1.000 κομπιουτεράδες που παίζουν μάλιστα και πασιέντζα ... δεν έχουν πάρει χαμπάρι πιο μοντέρνα παιγνίδια ... άσε που άκουσα παράπονα χθες μάλιστα σε σχετική συζήτηση, γιατί λέει δεν τους αφήνουν να μπαίνουν στο youtube & στο facebook ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades