Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Το χάσαμε το ηβέντ πατριώτες ...

Απο το facebook

Με πλήρη επιτυχία αλλά και ενθουσιασμό και από τις δύο πλευρές ολοκληρώθηκε το σεμινάριο Μπουζουκιου που διοργάνωσε στην Λαμία το Φθιωτικό Ωδείο του Ηλία Καραμπογιά. Εξαιρετική διοργάνωση, άψογη φιλοξενεία σε έναν από τους πιο άρτιους χώρους μουσικής διδαχής της Ελλάδας και οι δύο καλύτεροι σολίστες/βιρτουόζοι του μπουζουκιού συνετέλεσαν στο να δημιουργηθεί μια μοναδική ημερίδα μουσικής παιδείας. Κατά την διάρκεια του τρίωρου σεμιναρίου ο Νϊκος Τατασόπουλος και ο Μανώλης Καραντίνης μοιράστηκαν με τους παρευρισκομένους μουσικές στιγμές, ιστορικές αναδρομές στην ζωή και την πορεία του οργάνου αυτού.
Αναφέρθηκαν στο παρελθόν το παρόν και το μέλλον του μπουζουκιού καθώς και τις απαιτούμενες (καλές και κακές) παρεμβάσεις στο ύφος του. Μαθητές και φοιτητές του Ωδείου είχαν επίσης την ευκαιρία να μάθουν "από πρώτο χέρι" τα του επαγγέλματος του Μουσικού.
Ο Νϊκος Τατασόπουλος μιλώντας στους παρευρισκομένους αναφέρθηκε σε προσωπικές του εμπειρίες , αλλά και σε προβληματισμούς και παράπονα των παλαιοτέρων μουσικών πως δεν υπάρχουν βιβλία για να διδάξουν σωστά την τέχνη του μπουζουκιού αλλα και την παιδεία που απαιτείται να έχει ο παίχτης αυτού του οργάνου. Παρουσίασε με ζωντανά παραδείγματα τα διάφορα παιξίματα του παραδοσιακού στύλ.
Κατόπιν Νίκος Τατασόπουλος και Μανώλης Καραντίνης έπαιξαν μαζί - προκαλώντας τον ενθουσιασμό των παρευρισκομένων - αλλά και δίνοντας τους ενα μοναδικό παράδειγμα για το πώς μπορεί να αναδειχθεί το όργανο - ανάλογα με τις γνώσεις του παίχτη - έτσι ώστε να γνωρίσουν και μια άλλη πλευρά του μπουζουκιού.
" Ηταν και για μάς μοναδική εμπειρία διότι η ενέργεια που πήραμε από την ανταπόκριση των παρευρισκομένων ήταν εκπληκτική" δήλωσε ο Νίκος Τατασόπουλος μετά το σεμινάριο " φανταστείτε ότι τα παιδιά αφού τελειώσαμε, βγήκαμε φωτογραφίες , πήραν τα αυτόγραφα που ζητήσανε, παρόλα αυτά δεν ήθελαν να φύγουν. Υπήρχε ένας πόλύ ισχυρός κοινός παρανομαστης : Η αγάπη για την μουσική και το μπουζούκι. Μας ευχαριστούσαν συνεχώς για αυτά που αποκόμισαν. Αλλα και εμείς τους ευχαριστούμε για αυτά που πήραμε μαζί μας. Την αγάπη και το πάθος για μάθηση"

Σχόλιο καφενέ

Ο Καραντίνης της σχολής Θέμη (Παπαβασιλείου) και ο Τατασόπουλος της σχολής Χιώτη, Σπόρου,
Γ.Τατασόπουλου, αν μη τι άλλο αντιπροσωπεύουν με τις γνώσεις και τη δουλειά τους ότι πιο πλήρες στο παίξιμο του μπουζουκιου σήμερα !! Βέβαια η άρτια τεχνική τους και η κατάρτιση τους στα θέματα θεωρίας και πρακτικής του οργάνου, τους κάνουν περιζήτητους ιδιαίτερα απο φιλόδοξα παιδιά που θέλουν να γίνουν "πρώτοι" αλλα και μόνη η παρουσία, επαφή και κουβέντα με αυτους και μάλιστα ταυτόχρονα, είναι εμπειρία και τυχεροί όσοι παρευρέθηκαν !!!

ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ... ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades