Σάββατο, 11 Απριλίου 2009

Ντίνου Χριστιανόπουλου - Ανθολογία τραγουδιών του Βασίλη Τσιτσάνη

Το νέο βιβλίο του Ντίνου Χριστιανόπουλου κυκλοφόρησε πρόσφατα απο τον Ιανό τον Μελωδό, με τίτλο "Ανθολογία τραγουδιών του Βασίλη Τσιτσάνη με κριτικό υπόμνημα"
Απο το απόσπασμα που βλέπουμε στα Νέα, μάλλον για ενημερωτικό υπόμνημα πρόκειται και όχι τόσο κριτικό ... τι νόημα θά είχε άλλωστε ένα ΚΡΙΤΙΚΟ υπόμνημα τόσα χρόνια μετα τη δημιουργία των τραγουδιών, μετα την καταξίωση των και μετα απο 25 χρόνια απο το θάνατο του συνθέτη ... και ακόμα απο έναν θαυμαστη του ;; Μάλλον ίντριγκα παρα Ακαδημαϊκή μελέτη, προσπαθεί να προκαλέσει ο ιδιαίτερος Θεσσαλονικιός συγγραφέας και ποιητής, που μαζι με τον Αλέξη Ασλάνογλου και τον Bob Zimmernan (Dylan) απετέλεσαν την αρχική έμπνευση τού επίσης Σαλονικιού Διονύση Σαββόπουλου !!

Απο τα Νέα On-line

Η ενασχόληση του ποιητή Ντίνου Χριστιανόπουλου με το ρεμπέτικο τραγούδι και τον Τσιτσάνη δεν είναι όψιμη. Προηγήθηκαν τρεις μελέτες για τον Τσιτσάνη και μία για «Το ρεμπέτικο και η Θεσσαλονίκη». Με την κυκλοφορία του τόμου «Ανθολογία τραγουδιών του Βασίλη Τσιτσάνη με κριτικό υπόμνημα» (επέλεξε 187 από τα 700 και πλέον καταγραμμένα τραγούδια του), ο ποιητής χρίζει ξανά τον Τσιτσάνη «κορυφαίο συνθέτη, στιχουργό, οργανοπαίχτη και τραγουδιστή- τέσσερις ιδιότητες με την ίδια επιτυχία».
Ο Ντίνος Χριστιανόπουλος επιλέγει, ύστερα από πίεση («αυτά είναι αστεία πράγματα. Δεν κάνω δημοσιο γραφία, μελέτη κάνω»), ως καλύτερα τραγούδια του Τσιτσάνη «αυτά που γράφτηκαν για μια ομάδα γυναικών: Αρχόντισσα, Αχάριστη, Μαγκιώρα, Μόρτισσα, Αθηναίισα κ.ά.
Επικαλείται δε τα 78 του χρόνια και την κούραση που του προσθέτουν, αλλά δεν αποφεύγει να χαρακτηρίσει προσωπικότητες του λαϊκού τραγουδιού:

Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου:
«Μετριότατη ποιήτρια και στιχουργός, αλλά και κουμάσι απ΄ τα λίγα»

Ολο το κείμενο εδω

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成
,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,AV女優,聊天室,情色,性愛

握壽司Stanley είπε...

cool!very creative!AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,成人圖片區,性愛自拍,美女寫真,自拍

cretan music - mantinades