Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

Ποιο όραμα βρε Βασιλάκη, για αρπαχτή πάνε ... θέλει ρώτημα ;;

Απο το Κουρδιστό πορτοκάλι

Η ΓΑΔΑ και τα κανάλια, έχουν αμολύσει τους αστυνομικούς συντάκτες στο τορό του Παλαιοκώστα. Ο Μαρκογιαννάκης θέλει τον Βασίλη, ακόμη και "τρυπημένο"- να τον κάνει δώρο στον Κουρασμένο που βυθίζεται στην ανυποληψία των πολιτών.
Ο Παναγιώτης Ζαχαρίου, καταθέτει στους δημοσιογράφους απαξιώνοντας την επιτροπή των πολιτικών που ερευνά την υπόθεση. Οι πολίτες δεν έχουν αποφανθεί τελειωτικά, εαν οι πολιτικοί η οι δημοσιογράφοι, είναι τα πιο λαμόγια.
Ο Ζαχαρίου, αρχιτέκτονας το επάγγελμα ήταν ως τη δεκαετία του 80 μέλος του ΠΑΣΟΚ Δωδεκανήσου. Αυτομόλησε στη Νέα Δημοκρατία, όταν η Πολεοδομία δεν του έβγαλε άδεια για κάποιο κτίριο. Εφτασε να γίνει διευθυντής του γραφείου του Παυλίδη, κολλητός του, φίλος του. Ο άνθρωπος του. Ολοι (σχεδόν) οι πολιτικοί έχουν έναν άνθρωπο για όλες τις δουλειές.
Ο Φώτης Μανούσης αγόραζε κάτι βαπόρια -ερείπια κοψοχρονιά, τα έφερνε στην Ελλάδα κι αφού τα επισκεύαζε έπαιρνε επι Κεφαλογιάννη, ένα σκασμό επιχορηγήσεις για την άγονη γραμμή. Πολλά εκατομμύρια.
Ο Παυλίδης κι ο μπιστικός του ο Ζαχαρίου, όταν ήλθαν στα πράγματα θέλησαν να μπουν κι αυτοί στο κόλπο. Το έκαναν άτσαλα, φτηνιάρικα με τον τρόπο της Δεξιάς. (My way...τραγουδά ο Ακης που αν παρέδιδε σεμινάρια για ατζαμήδες, στο πολιτικό προσωπικό της χώρας, θα κονομούσε περισσότερα απο τον Μπίλ Κλίντον. Φυσικά ο Ακης δεν έχει ανάγκη τα λεφτά. Είναι πάνω απ αυτά).
Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, αφού πήρε όσες αναβολές τραβούσε η ψυχή του απο τη λεγόμενη Δικαιοσύνη, τρέμουν τώρα μην καταθέσει στ αλήθεια.
"Αν τολμάτε ανοίξτε τους λογαριασμούς μου...", έχει προκαλέσει κατ επανάληψη ο Μιχάλης, γαλάζια και πράσινα ξιπασμένα ανθρωπάκια. Που να τολμήσουν; Εδω τους χορεύουν ο Εφραίμ με τον Αρσένιο.
Η εταιρεία του Κορωνιά, είχε βάλει κοριούς ακόμη και στο ζεύγος του Κουρασμένου. Τους παρακολουθούσαν ακόμη και το "Νατάσα σ αγαπώ, να μου φιλήσεις τα παιδιά...". Τώρα δεν τολμούν να εισπράξουν το πρόστιμο. Χεσμένο πατόκορφα του Μαξίμου, το Μέγαρο των συμβιβασμών, το παραδομένο στους πιο σκοτεινούς ανθρώπους της διαπλοκής και τα τσιράκια τους.
Τον Αγγέλου, τον κουβαλάνε κάθε τόσο μεσα στο πυκνό σκοτάδι στον ανακριτή-ούτε ο Αλ Καπόνε δεν είχε τέτοια μεταχείριση. Κι αυτός ο δυστυχής δεν έχει την αξιοπρέπεια να τα βροντήξει.
Το ΠΑΣΟΚ τώρα, πολιτεύεται σαν εξηνταπεντάρα συνταξιούχος νηπιαγωγός που επειδή καψουρεύτηκε, αποφάσισε να βγάλει δίπλωμα και πιάνει το τιμόνι του δασκάλου μ ένα τρέμουλο- ιδρώνει, ξεφυσά, πατάει γκάζι, φρένο, καρφώνει τις ταχύτητες δίχως συμπλέχτη. Είναι δυνατόν σ αυτή τη συγκυρία να μην μπορούν να βγάλουν χιλιάδες, εκατομμύρια ανθρώπους στη πλατεία Συντάγματος να πνίξουν το Μέγαρο του Κουρασμένου;
Με τέτοια πρωτοφανή δειλία-ακόμη και τον Ντερμπεντέρη τρέμουν-πως θα κυβερνήσουν; Μήπως υπάρχει κάποιο βρώμικο deal, κάτω απο το τραπέζι;
Μήπως δεν υπάρχει ένα γαμημένο όραμα, μια πολιτική ατζέντα, ένα σχέδιο για τη χώρα και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να ξαναγίνουν οι Πρίγκηπες της Αρπαχτής, ν αρπάξουν το στέμμα απο τους Στυλιανίδηδες, τους παριζιάνους;
Λέω μήπως...

Σχόλιο rebet cafe

Καλα τα λες Βασιλάκη ... θα μπορούσες να πεις κι άλλα ...
Καλα αυτοι πάνε για αρπαχτή, οι αλλοι που τους ψηφίζουν δεν παίρνουν χαμπάρι ;; Γιατι δεν θέλουν να παίξουν κι αυτοι με τα νεύρα τους και τη λαχτάρα τους και να βγάλουν π.χ. το Συνασπισμό ... έστω και για πλακα ;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades