Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Επιτέλους πράσινο το Ελληνικό !! Ξεκινάει το Πάρκο Σουφλιά !!


Επιτέλους μπήκαν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό !! Ξεκινάνε απο σήμερα τα μεγάλα έργα ανάπλασης ένα έργο πνοης του ΥΠΕΧΩΔΕ που σύμφωνα με αποκλειστικές πηγες έγινε με κάθε μυστικότητα αλλα τελικά θα αποβεί προς όφελος του Ελληνα πολίτη !!

Η όλη σύλληψη περιλαμβάνει 3 στάδια. Μέχρι τον Ιούνη θα παραδοθούν 2.000 στρέμματα με πράσινο, αθλοπαιδιές, τεχνητές λίμνες, χώρους για ποδήλατο, γήπεδα και 5 μεγάλα πάρκιγκ.
Επίσης θα περιλαμβάνονται χώροι fun-park,
etreme games, υπαίθριων συναυλιών στυλ Terra vibe, κέντρο υγείας και δύο ελικοδρόμια.
Ο χώρος θα είναι περιφραγμένος και θα φυλάγεται απο φύλακες που θα μένουν σε κτίρια που θα κατασκευαστούν. Ηδη ετοιμάζονται οι προκυρήξ
εις για 250 θέσεις μόνιμης εργασίας συντηρητών, φυλάκων, γεωπόνων, δασολόγων με το ΑΣΕΠ και ακόμα 150 διοικητικών μια και το πάρκο Σουφλιά όπως θα λέγεται θα έχει έσοδα, που θα είναι απο ειδικό λογαριασμό του ΟΠΑΠ και απο εισιτήριο 1 ευρω για τους ενήλικους.

Το έργο θα κατασκευαστεί με τη μέθοδο της μελετης-κατασκευής και της αντιπαροχής και θα προτιμηθούν τα γραφεία με εμπειρία και μεγάλα εργολαβικά πτυχία. Ηδη οι Μπάμπης Βωβος, Γ.Μπόμπολας, Σαραντόπουλος, Θεμελιοδομή και άλλοι εργολάβοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο του ΤΕΕ. Η αντιπαροχή έγκειται σε κτίρια πολυκατοικιών και καταστημάτων που θα κατασκευαστούν στην παραλιακή και σε συνεργασία με τους Δήμους Ελληνικού, Γλυφάδας, Αργυρούπολης και Αλίμου όπου και οι Δήμοι θα πάρουν απο ένα μεγάλο οικόπεδο για πολλαπλές χρήσεις. Επίσης σε ειδικό χώρο μέσα σε ειδυλλιακό δάσος προβλέπεται να στεγαστούν περίπου 5.000 άστεγοι, με πρώτη προτεραιότητα αυτους που βρίσκονται τώρα στην Ομόνοια, οι οποίοι θα ξεκινήσουν να κάνουν δηλώσεις ενδιαφέροντος πολυ σύντομα και αυτο με πρωτοβουλία του Νικήτα Κακλαμάνη !! Η φάση αυτη είναι η δεύτερη που θα έχει διάρκεια μέχρι το 1912.

Η τρίτη φάση είναι σε χώρο έκτασης 500 στρεμμάτων προς την πλευρά της Γλυφάδας στη παραλιακή και θα είναι μία Future-land στο στυλ της Defense στο Παρίσι, όπου θα γίνει ένα Μητροπολιτικό κέντρο με Δημόσιες υπηρεσίες κι άλλες ΔΕΚΟ, αλλα και ψυχαγωγικό κέντρο με πάρκα ψυχαγωγίας και σινεμά multiplex. Το κέντρο αυτο θα έχει άμεση σύνδεση με το μετρο, με νέες γραμμες προς ανατολικά και δυτικά και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2015.

Τη γενική διεύθυνση του έργου και της μετέπειτα λειτουργίας -και εδω είναι η έκπληξη- θα αναλάβει Γιάννα Αγγελοπούλου, που έχει δοκιμαστεί επιτυχώς στην Ολυμπιάδα !!
Ηδη ο
Γιώργος Σουφλιάς και η Γιάννα ετοιμάζονται για την παρουσίαση με τεράστια μακέτα που κατασκευάζονταν περίπου 5 μήνες σε ειδικό κτίριο, απο το φόβο των κουκουλοφόρων ... Η παρουσίαση θα γίνει απόψε στις 8 προφανώς για να συμπέσει με τις ειδήσεις στα τηλεοπτικά κανάλια !! Επιτέλους τέλος στη μιζέρια της Ν.Δ. !!

Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλαδας

Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς

καλο μήνα !!
και του χρόνου !!
(μεταξύ μας ... αυτα μόνο την Πρωταπριλιά συμβαίνουν ...)

cretan music - mantinades