Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Τα αυτοκίνητα της Google !!



"Αν δείτε τα αυτοκίνητα τις φωτογραφίας να περνάνε απο δίπλα σας κρυφτείτε ή ποζάρετε. Αυτοκίνητα εξοπλισμένα με κάμερα που κυκλοφορεί και καταγράφει εικόνες από δημόσιους χώρους. Το υλικό ανεβαίνει... αργότερα στην υπηρεσία «Street View» του Google.
Αρμόδιες βρετανικές αρχές για την προστασία των προσωπικών δεδομένων εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους τονίζοντας ότι το Google θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το φωτογραφικό υλικό για «κακούς» σκοπούς.
Τις τελευταίες μέρες, αυξάνονται οι «φωνές» που επικρίνουν την υπηρεσία «Street View» για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των ανύποπτων πολιτών. Ανάμεσα στους επικριτές της και η οικογένεια Μπλερ ζητεί να αποσυρθούν άμεσα οι κοντινές φωτογραφίες της οικίας της.
Η υπηρεσία λειτουργεί ως εξής: αυτοκίνητα εξοπλισμένα με κάμερες κυκλοφορούν στους δρόμους της χώρας και καταγράφουν εικόνες από δημόσιους χώρους. Στη συνέχεια το Google τις ανεβάζει στο «Street View» προς κοινή θέα όλων των χρηστών. Η φωτογραφία μπορεί να έχει τραβηχτεί μία εβδομάδα, έναν μήνα ή έναν χρόνο πριν.
Από την πλευρά της, η δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης του Ιντερνετ θεωρεί ότι έχει κάνει τα πάντα για να διαφυλάξει τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών."

Απο το τρωκτικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades