Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Οι σφαγές των Τουρκών στο Σέλινο

Τα τελευταία χρόνια κάποιοι προσπαθούν να εξωραϊσουν την κατοχή των Τούρκων στα μέρη μας θέλοντας ακόμα και να εξυμνήσουν τον τρόπο διοίκησης και να εξάρουν τον υποτιθέμενο πολιτισμό και το αγαθό τους έργο ... Δεν πρέπει να ξεχνάμε τη βία και το αιματοκύλισμα που όλα τα χρόνια αυτα χρησιμοποίησαν σαν την πεμπτουσία της όποιας άσκησης εξουσίας στους κατεχόμενους λαους απο τη Σερβία μέχρι τη Λιβύη και τις παρυφές του Ιραν, πράγμα βέβαια που "υποχρέωσε" τις μεγάλες δυνάμεις να πουν καποια στιγμη, νισάφι πιά !!
Στην Κρήτη η επανάσταση του 1821 πνίγηκε στο αίμα απο το στρατο των Αιγυπτίων και καθυστέρησε ένα αιώνα περίπου την απελευθέρωση της, πράγμα που είχε όμως σαν αποτέλεσμα να μπορέσουν πιο εύκολα να πολεμήσουν οι Ελληνες στην Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα και να δημιουργηθεί έτσι για πρώτη φορα το Ελληνικό κράτος !!
Απο τα Χανιώτικα Νέα βλέπουμε τις βιαιότητες των Τουρκών -όπως τους λέμε εδω...- σε μία απο τις σφαγες στο Σέλινο στα Ασφεντηλιανά, μαζι με τις λεπτομέρειες και σχετικό παλιό γραφτό της εποχής, απο τον Ευτύχη Κορκίδη.

Η σφαγη στο Σελινο
Η σφαγη στο Σελινο...
Hosted by eSnips

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades