Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2009

Τουρκ χαβα αρκαντάς Προβόπουλος ...

ΑΦΕΡΙΜ !!! ΤΣΑΜΠΟΥΚ-ΤΣΑΜΠΟΥΚ ΚΑΒΑΛΑ ΤΟΥΡΚ ΓΙΟΥΝΑΝ ... ΣΙΧΤΙΡ ΓΚΙΑΟΥΡ ΑΚ ΝΤΕΝΙΖ, ΜΑΣΑΛΛΑΧ

Ξεκίνησε και επισήμως τη λειτουργία της στη Αθήνα η τράπεζα Ziraat Bank, το πρώτο τουρκικο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στη χώρα μας, τα εγκαίνια του οποίου πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη στην πρωτεύουσα.Η λειτουργία της Ziraat Bank (Ζιραάτ Μπανκ) στην Ελλάδα θα συμβάλλει στην περαιτέρω προώθηση των διμερών οικονομικών σχέσεων των δύο κρατών και θα ενισχύσει περισσότερο την πραγματοποίηση κοινών επενδύσεων μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων επιχειρηματιών, επισήμανε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Ναζίμ Εκρέν, σε χαιρετισμό στα εγκαίνια του πρώτου καταστήματος της τράπεζας στην Αθήνα.
Ο Τούρκος αντιπρόεδρος χαρακτήρισε γεγονός ιδιαίτερης σημασίας το ξεκίνημα της λειτουργίας στην Ελλάδα της αρχαιότερης τουρκικής τράπεζας, συνολικής επένδυσης 18 εκατ.δολαρίων (μαζί με το κατάστημα στην Κομοτηνή) επισημαίνοντας ότι οι επιχειρηματίες των δύο χωρών συμβάλουν στην περαιτέρω βελτίωση των γενικότερων σχέσεων των δύο κρατών.
Ο κ. Εκρέν έδωσε έμφαση στην άνοδο που σημειώνει τα τελευταία χρόνια ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών των δύο κρατών που το 2008 ανήλθε σε 3,5 δισ.δολάρια. Αναφερόμενος γενικότερα στο τουρκικό τραπεζικό σύστημα ο κ.Εκρέν επισήμανε ότι οι μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια έχουν οδηγήσει τις τράπεζες να βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση.
Ο πρέσβης της Τουρκίας στην Ελλάδα κ Αχμέτ Ογκούζ Τσελικόλ και ο γενικός διευθυντής της τράπεζας Τσαν Ακίν Τσαγκλάρ σε σύντομο χαιρετισμό τους αναφέρθηκαν στην σημασία της ενίσχυσης των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών. Ειδικότερα ο γενικός διευθυντής της τράπεζας έδωσε έμφαση στο γεγονός της σημαντικής διεθνούς παρουσίας της τράπεζας σε 17 χώρες του κόσμου με περισσότερα από 65 υποκαταστήματα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η Ziraat Bank "πηγαίνει όπου πηγαίνουν οι Τούρκοι επιχειρηματίες".
Tα δύο καταστήματα της Ziraat Bank στην χώρα μας, σε Αθήνα και Κομοτηνή, έχουν ξεκινήσει την λειτουργία τους από το φθινόπωρο του 2008. Τα εγκαίνια του καταστήματος της Κομοτηνής θα πραγματοποιηθούν αύριο.

Απο το ειδησιογραφικό site του Κώστα Τσαρούχα e-liberta

Μπορει στα υπόλοιπα να τα κάνανε σκατα και οι πράσινοι και οι μπλε, όμως στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και στις περίεργες οικονομικές δοσοληψίες με την Τουρκία τα πήγαν μια χαρα !!!

(και μην ξεχνάμε ότι και οι φυλακές και τα ψυχιατρεία ιδρύματα είναι !!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades