Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

Δεν είναι Β.Ο.Α.Κ. δεν είναι κροταλίας ...

Τι είναι ο Β.Ο.ΑΚ. ;; Μα ο Βόρειος οδικός άξονας Κρήτης, το μεγαλόπνοο αυτο έργο που και γεφύρι της Άρτας είναι αλλα και μυστήριο σκεπάζει τη δημιουργία του και την πιθανή ή απίθανη βελτίωση του ... Υποτίθεται ότι ο ΒΟΑΚ αρχίζει στην Κίσαμο δυτικά της Κρήτης και τελειώνει στη Σητεία ή και πιο πέρα στο Βάϊ στην καλύτερη περίπτωση !!
Χθες πήγα στο Ρέθυμνο κατα τις 9 το βράδυ και επέστρεψα στις 2.20 μετα τα μεσάνυχτα. Αρκετή κίνηση νωρις και χρειάστηκα 40 λεπτα ενω στο γυρισμό χαλαρά σε ένα δρόμο άδειο έκανα μιση ώρα. Βέβαια, με μία λωρίδα ανα κατεύθυνση που καμμιά φορα γίνεται και 1μιση, τι ταχύτητα να αναπτύξεις και τι ταξίδι να κάνεις όταν εχει κίνηση ;;
Τόσοι υπουργοί, βουλευτές, κόντρα υφυπουργοί και δε συμμαζεύεται ... η Κρήτη είναι ανάξια να έχει ένα δρόμο της προκοπής !! Οταν λέμε ανάξια το εννούμε αφου εμεις τους ψηφίζουμε και τους ξαναψηφίζουμε και αυτοι τάζουν και ξανατάζουν, γεννιές έρχονται και φεύγουν και μεις εκει τα ίδια !!
Ατυχήματα, νεκροι, τραυματίες, ανάπηροι, οικογένειες ξεκληρισμένες, παρέες απο νέα παιδιά να σκοτώνονται ομαδικά, Ελληνες και ξένοι τουρίστες να μην ξαναγυρίζουν σπίτια τους και όλοι να συγκινούνται για κανα 2- 3 μέρες και δώστου ρουτίνα μετα ... Πιο πολυ αγώνα κάνουμε για 5 ευρω που θας μας μειώσουν το μισθο παρα να ξοδέψουμε λίγη φαια ουσία να καταγγείλουμε κάποια πράγματα ή να ξοδέψουμε μιση ώρα να διαμαρτυρηθούμε ή ας κάνουμε μία μέρα γενική απεργία βρε αδερφέ !!
Κι αν κάποιος καταγγείλει το χάλι αυτο όλοι λένε : Μπράβο, ωραία τα είπε !! Απο κει και πέρα ξανα στα ίδια ματαιότης ματαιοτήτων ...
Κάποιοι βγάζουν δειλα δειλα στατιστικά όταν γίνει κάποιο πολύνεκρο ατύχημα πάνω απο 3 νεκρους αφου κάτω απο 3 είναι πολυ συνηθισμένο πια, ότι το Ρέθυμνο π.χ. ήταν πρώτο πέρσυ σε θανατηφόρο και το Ηράκλειο δεύτερο κλπ αλλα ΚΑΝΕΙΣ μα ΚΑΝΕΙΣ δε συγκινείται !!
Δυστυχώς δεν έχω στοιχεία τη χρονιά που πέρασε -αν και κάποιοι λένε πως οι τροχαίες της Κρήτης τα παραποιουν ...- αλλα αν σκεφτει κανεις ότι 3.500 είναι οι νεκροι σε ένα χρόνο απο τροχαία σε ολη την Ελλάδα οι 300 θα είναι σίγουρα στην Κρήτη και απο αυτους οι πιο πολλοι στον ΒΟΑΚ !! Τη στιγμη που σε καιρο πολέμου και αδιάκριτης ρήψης βομβων στη Γάζα έχουν 800 περίπου νεκρους !!
Και δε φτάνει η στενότητα του δρόμου, η μεγάλη κίνηση με βυτιοφόρα, νταλίκες κλπ, κακη σήμανση, άπειρες παράνομες ή ημινόμιμες εισόδους εξόδους, κακοτεχνίες, ανάποδες κλήσεις, κακο οδόστρωμα κλπ αλλα σπανίως υπάρχει τροχονόμος σε κάποια επικίνδυνα σημεία, κι όταν λέμε σπανίως εννούμε ποτέ εκτος ίσως την πρωτομαγιά και καμμιά δυο Κυριακές ...
ΜΥΣΤΗΡΙΟ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
Λένε ότι οι Αμερικάνοι επι χούντας χρηματοδότησαν την κατασκευή ενος δρόμου που να ενώνει τις δύο βάσεις Γουρνών-Σούδας γι'αυτο και έμεινε στα όρια αυτα επι μια 20ετία περίπου. Γύρω στο 1968 που ξεκίνησε να κατασκευάζεται, μόλις είδαν το υπο παράδοσιν έργο, την μη τήρηση της μελέτης και τις κακοτεχνίες οι Αμερικάνοι, απέσυραν τη χρηματοδότηση και ο Παττακός ανέλαβε σαν κρητικός μάλλον να τον τελειώσει με κρατικά κεφάλαια κάτι για το οποίο ακόμα και σήμερα τον μακαρίζουν απ'ακρη σ'ακρη της Κρήτης φιλελεύθεροι και σοσιαλιστές ...
ΚΡΗΤΗ Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ
Η Κρήτη απετέλεσε αγαπημένο τόπο διακοπών του Ανδρέα Παπανδρέου, ίσως γι'αυτο ο δρόμος προς την Ελούντα χρηματοδοτήθηκε επι ΠΑΣΟΚ και με τις συνήθεις προβληματικές ελληνικές εργολαβίες, έγινε ένας νέος εθνικός δρόμος δύο λωρίδων απο κάθε πλευρα. Κομμάτια κι αποσπάσματα και ανάλογα με τις πιέσεις πολιτών, ψηφοφόρων, φορέων, κολλητών, συγγενών και ποιος ξέρει ποιών άλλων ένα απο τα πιο τουριστικά μέρη της Ευρώπης, ποτε δεν απέκτησε ένα εθνικό δρόμο τουλάχιστον στο Βορρά, ανάλογο με το ΣΥΝΝΑΛΑΓΜΑ που εισήγαγε, ανάλογα με τον πληθυσμό που εξυπηρετείτο, ανάλογα με την ιστορία και το αίμα που έχυσε αυτος ο λαος !!!!

Μα καλα θα σου πει ο άλλος ο δρόμος σε μάρανε ;; Βεβαίως !!! Οι δρόμοι, οι γέφυρες είναι τα πρώτα που σε ένα πόλεμο βομβαρδίζονται, με αυτοθυσία των πολεμιστών και με τεράστια επιμονή αφου τεράστια είναι και η σημασία τους και αξία τους !!
Σοσιαλιστές, δημοκρατικοί, κεντρώοι, δεξιοί, φιλελεύθεροι και λοιποι τάχα μου φιλόδοξοι πολιτικοί που κυβέρνησαν δεν κατόρθωσαν να κάνουν ένα έργο στον ΒΟΑΚ που ο λαος, οι ίδιοι και τα παιδιά τους να εξυπηρετηθούν σαν ευρωπαίοι πολίτες, σαν άνθρωποι, χωρις να σκοτώνονται, χωρις να μένουν ανάπηροι και να τραυματίζονται !!!
Κάποιοι νεοδημοκρατικοί κύκλοι (νομάρχες κλπ) δείχνουν τη λύση της αυτοχρηματοδότησης, λες και δεν πληρώνουμε φόρους λες και μας τάζουν κάθε φορα καλύτερες μέρες και ότι θα τα φτιάξουν ΟΛΑ ;; Και αν πες ότι θα γίνει αυτοχρηματοδότηση, ποιος και που και πότε ;; Μήπως σταμάτησε το ΣΠ(Κ)ΑΤΟΣΗΜΟ ;; Μήπως ξέρουμε πόσα συμφώνησε ο Μητσοτάκης με τη Χόχτιφ κα πόσα συμφώνησε μετα ο Λαλιώτης και πόση μίζα πήρε ο ένας κι ο άλλος ;; Και ξέρει κανεις Ελληνας πόσα στοίχησε το Ελ.Βενιζέλος ή πόσο υπερκέρδος έχει ο Μπόμπολας απο την Αττική οδο ή πόσα θα κερδίσει ο εργολάβος που πήρε την πολύπαθη επίσης Κορίνθου-Πατρων ;;
Σε αυτο τον τομέα, δηλαδή στο να παράξουν έργο, οι πολιτικοί που μας κυβέρνησαν δεν τα κατάφεραν, !! Τα κατάφεραν όμως να γίνουν πλούσιοι, με βίλλες, με ακίνητα, με αυτοκίνητα πολυτελή, γάμους στην αλλοδαπή, με κότερα, και απο πάνω να χασκογελάνε σαρδώνια ...

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μαζί σου φίλε...
Ό,τι κι αν γράφεις είναι λίγο μπροστά στην πραγματικότητα! Η Κρήτη που εισφέρει το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν φόρο από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας, δεν έχει έναν δρόμο της προκοπής! Η Κρήτη που δέχεται 3 εκ. επισκέπτες κάθε χρόνο, που φέρνει τόσο συνάλλαγμα στη χώρα, δεν έχει έναν δρόμο της προκοπής!
Αίσχος στους πολιτικούς μας, αίσχος και σε μας που τους ψηφίζουμε!

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΕΣΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ Β.Ο.Α.Κ,ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΟΙ,ΚΑΘΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ.....!ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΟΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ,ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ Η ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΕΝΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΑΤΥΧΙΜΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΙΝ ΚΡΗΤΗ, ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ,ΟΠΩΣ ΧΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ!!!ΤΟ ΔΗΜΟΨΙΦΙΣΜΑ ΤΟ 2012 ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ,ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ!!

REBET CAFE είπε...

Ετσι ειναι πατριωτες !!
Πιστευω να υπαρξει ευαισθητοποιηση απο τον κοσμο ευρυτερα, να τους ταρακουνησουμε γιατι δεν παιρνουν χαμπαρι ... ο αλλος ητανε στα μπουζουκια και είχανε σκοτωσει τον 15χρονο και η Αθηνα καιγοτανε !!

Καποια στιγμη πρεπει να δραστηριοποιηθουμε εντονα, μα πολυ έντονα, οπως πχ να μην τους αφησουμε να κανουν διακοπες... λεω εγω τωρα !!

Και ο μεσσιε Κακουνακης κατεβηκε τις γιορτες κι εκανε το σουλατσο του ... ο φτωχος ...

Lander είπε...

Τί είπες τώρα ρε φίλε....
Επειδή την "Εθνική οδό Χανίων - Σητείας " (τρομάρα τους!) όπως αλλιώς ονομάζεται ο ΒΟΑΚ είμαι "καταδικασμένος" να τον διασχίζω για επαγγελματικούς λόγους καθημερινά, νοιώθω κάθε σειρά από αυτά που γράφεις...
Τί να πεις για έναν δρόμο που σχεδιάστηκε το 1960 και σήμερα 40 χρόνια μετά, δεν έχει ολοκληρωθεί! Και το πιο αστείο ξέρεις ποιό είναι; Ήδη λέει υπάρχουν συζητήσεις για τον δρόμο που θα αντικαταστήσει τον ΒΟΑΚ επειδή ο δεύτερος έχει γίνει πλέον περιφεριακός των πόλεων!!!
Τί να πεις στη χώρα που ζούμε...

Ανώνυμος είπε...


Δεν νομίζω να είναι νεοδημοκράτης ο Νομάρχης Λασιθίου κ. Σήφης Αναστασάκης που το έχει προτείνει εδώ και χρόνια....

REBET CAFE είπε...

Ααα μαλιστα !!
Ειχα στο μυαλο μου τον Αρχοντακη των Χανιων που ειναι Νεοδημοκρατης ...
Οποτε ειναι κοινη θέση των κυβερνητικων κομματων !!
Κι αυτοι θα εχουν στο μυαλο τους τον δικο τους εργολαβο, που θα του το "δωσουν" φιλικα επειδη ειναι καλο παιδι και τον αγαπανε !!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΔΕΣ Η ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΤΙΣ ΜΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΛΙΓΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΝ ΣΥΡΑΓΓΑ ΒΡΑΧΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΕΓΡΑΨΑΝ ΛΕΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΤΡΕΧΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΜΕ (69) ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΕΝΩ ΤΟ ΟΡΙΟ ΗΤΑΝ ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ(40)....ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΜΕ ΕΓΡΑΨΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΤΕΟ,ΕΝΩ ΕΓΩ ΕΚΕΙΝΗ ΤΙΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΧΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΟ ΚΤΕΟ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΣΑ ΝΑ ΠΑΩ ΕΚΕΙ!!ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ,ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΑΝ ΤΙΝ ΕΦΟΡΙΑ,ΕΙΝΑΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΓΑΛΟΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!!1 (450)ΕΥΡΩ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟ..

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΠΑΜΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΟΠΩΣ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ,ΟΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΩΣΩΠΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΜΟΥ ΜΕΙΩΣΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ!Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΙΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΑΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΥΝΔΥΝΟΥΣ ΑΠΟ ΑΣΥΝΥΔΗΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ,ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ.ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΝΓΚΗ!!

cretan music - mantinades