Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Το ρεμπέτικο είναι ο Φέρρης ;;

Πραγματικά η χώρα έχει τόσα προβλήματα, ο ντουνιάς επίσης αφου μέχρι και ο "μέγας" (ββββζζττ...) Μέρντοχ λέει ότι πάμε για παγκόσμιο πόλεμο, οι Εβραίοι (κράτος τους Ισραήλ-Israel) απο θέση ισχύος χτυπουν μανιασμένα τους Παλαιστίνιους ενω οι Αραβικοί λαοι απλως κυττουν και ο ΟΗΕ σφυρίζει αδιάφορα μιλώντας για υπερβολή ... κάπου 2 εκατομμύρια Ελληνες ζουν ΚΑΤΩ απο το όριο της φτώχειας που είναι νομίζω κάπου 6μιση χιλ. ευρω το χρόνο και ο Καραμανλής και οι συν αυτω σφυρίζουν επίσης αδιάφορα..., οι αγρότες έχουν φτάσει στα όρια τους και έχουν κλείσει όλη την Ελλάδα και άλλα πολλα καθημερινά και όχι μόνο ... που μας βασανίζουν και απασχολούν, όποτε θα ήταν ύβρις να αναγάγουμε σε μέγιστο πρόβλημα το πως αντιμετωπίζει ο Κώστας Φέρρης την ασχολία του με το ρεμπέτικο και πόσο έπαρση αρχίζει να δείχνει τελευταία !!

Ας είναι όμως ... σε διαδικτυακό
ρεμπέτικο φόρουμ αντιδρά αφ'υψηλού σε κάποιες αρνητικές κρίσεις για το "έργο" του, "Ονείρου Ελλας" που προβάλλει η ΕΤ 3 αργα τα μεσάνυχτα, αναγάγωντας εαυτόν σε δημιουργό και απευθύνεται σε ένα στυλ "σκάστε μα...κες μιλάει ο δημιουργός ..." στους τολμήσαντες να αμφισβητήσουν τον δημιουργό και το "μεγαλειώδες" έργο του, μια μετριότητα που τη σώζουν κάποια σημεία, θα λέγαμε εμεις !!
Μάλιστα γίνεται λόγος για μια διασκευή της σύνθεσης του Μάρκου Βαμβακάρη "Εφουμάραμ' ένα βράδυ" με νέο τίτλο "Πειραιώτικο Ντουζένι". Ο λόγος της αλλαγής τίτλου να προσθέσω κι εγω μπορει να είναι κάλλιστα η μη έγκριση απο τους γιους του Μάρκου, να παιχτουν τραγούδια του πατέρα τους. Οσον αφορά αυτο το τραγούδι, υπήρξαν κάποιες εποχές που κανεις δεν άκουγε ρεμπέτικο και τότε καμμιά εικοσαριά μουσικοί σε όλη την Ελλάδα έπαιζαν φανατικά ρεμπέτικα και μάλιστα κάποιοι απο αυτους φανατικά το συγκεκριμένο αρχέγονο ρεμπέτικο, προκαλώντας πολλες φορες το ακροατήριο να πει "παίξτε ρε κανα γνωστο ..." ή να παίζουν σε ταβέρνες για πάρτη τους και οι θαμώνες (τουρλου τουρλου) να μην αντέχουν ρεμπέτικες πεννιές αφου τότε η τηλεόραση τους έπαιζε άλλα πράματα ... ενω οι περισσότεροι προτιμούσαν το "Ελα απόψε στο Θωμα" και το "Δίχτυ"απο ένα γνήσιο ρεμπέτικο ... Τότε ο Κ.Φέρρρης έκανε εκπομπή ποικίλης ύλης στην ΕΡΤ (μαζι με την ΕΡΤ2 μοναδικά κανάλια τότε) με τον Πλέσσα !!
Τώρα που έγινε της μόδας το ρεμπέτικο για πολλους και διάφορους λόγους, εδω είμαστε να σας διασκεδάσουμε, με τουρλου-τουρλου ρεμπέτικα, εν είδη σούπερ μάρκετ, με απλες συνταγές, ένα πάλκο όλοι στην σειρα, καβουράκια αλλα και μαγνήτες με καλώδια και άλλες κεκτημένες ελληνικές πατέντες για να βγαίνει το μεροκάματο ...

Τι να πω άλλο... βαριέμαι ... ααα και καλες δουλειές !!!

υγ
Το "γειά σας μάγκες" κακως αναφέρεται ότι το (πρωτο)είπε ο Μάρκος το 1949 ... Το έλεγε πάντα απο τότε που γύρναγε στους τεκέδες του Πειραιά, αφου ακούγεται πολλες φορες και σε τραγούδια του απο το 1932 έως το 1936 !! Μάλιστα σε κανα-δύο ακούγεται και το "γεια σας μάγκες του Περαία !!" Βέβαια ο Κ.Φ. ήθελε να μας πει ότι ήταν παρων -υποθέτουμε- σε εκείνη την εκδήλωση και σίγουρα έχει αξία η παράθεση της πληροφορίας αλλα ως εκει ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades