Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

Ο Θανάσης ο κηπουρός ...

Με το Θανάση ήμαστε κληρούχες στου Παλάσκα στην προπαίδευση πάνε 20 χρόνια και ... Απο τότε ξεχώριζε για το χαβαλέ χαρακτήρα του, το φιλότιμο και τη καλη του καρδιά !! Αργότερα είμαστε μαζι και στην Κρήτη στη θητεία, σε άλλη μονάδα αλλα τύχαινε πολλες φορες να τα λέμε αφου είχαμε κοινα ενδιαφέροντα, τη μουσική !! Οντας ακόμα ναύτης γνώρισε μια κοπέλλα που έμελλε μετα απο ένα χρόνο αφου τέλειωσε την 26μηνη θητεία του, να την παντρευτεί !! Εκείνη καθηγήτρια πιάνου κι αυτος έγινε ασφαλιστής και ξεκίνησε μια αξιόλογη καρριέρα με καλες αποδοχές. Έρχεται το πρώτο μωρο και μετα απο λίγο καιρο αποφάσισαν να ανέβουν στην Αθήνα. Είχε ένα σπίτι κοντα στο πατρικό του αυτος, σε μια γειτονιά των νοτιανατολικών προαστείων και εκει έμειναν. Ερχεται και ο δεύτερος γιος και οι ανάγκες μεγάλωναν. Δεν είχα συχνα νέα του ... αργότερα έμαθα πως χώρισε, η Σ.... πήρε τα παιδιά αλλα ο Θανάσης πλήρωνε τη διατροφή, τη νόμιμη συν ότι τα έβλεπε συχνα και τα χαρτζιλίκωνε γενναία !! Απο τα πρώτα χρόνια στην Αθήνα παράτησε τις ασφάλειες και έψαξε για δουλειά. Αν και καλος μουσικός δεν εμπιστευόταν το αβέβαιο της δουλειάς παρόλο που είχε παίξει σε μεγάλα δημοτικά συγκροτήματα και είχε μάθει και ένα δεύτερο όργανο !!
Βρήκε δουλειά στο Δήμο, τι και πως δεν έμαθα. Εγινε κηπουρός και του ανατέθηκε ένα συγκεκριμένο πάρκο του Δήμου να το συντηρεί και να το επιβλέπει. Το πάρκο έγινε το δεύτερο του σπίτι, αγάπησε αυτη τη δουλειά και βγάζει τα προς το ζην για αυτον και τα παιδιά του !! Οι γιοί του τώρα είναι κάπου 17-18 χρόνων, βρεθήκαμε με το Θανάση πριν 3 χρόνια στον Πόρο, είναι μια χαρα, αρκείται σε αυτα τα λίγα ενος μισθου σαν του κηπουρου του Δήμου και ζει με αυτα μια σχετικά φτωχική αλλα ισορροπημένη ζωη, με την κοπέλλα που συζει.
Το χαμόγελο, το κέφι και τον χαβαλέ δεν τα έχει χάσει !! Βέβαια έχει δει και περάσει πολλα και δεν έχει την αθώα αυτη αντίληψη που είχε στα 23 του, τώρα μιλάει και μέσα απο τα βιώματα του ... και είναι ένας κηπουρός στο Δήμο, που ίσα ίσα του φτάνει ο μισθος αυτος να ζήσει αξιοπρεπώς και να βοηθήσει όσο μπορει τα παιδιά του και που έχει τόσο ανάγκη αυτη τη δουλειά, όπως και κάποιοι άλλοι σαν κι αυτον, που σίγουρα θα υπάρχουν πολλοι !!
Κύριε Νικοπολίδη και κύριε Νάκο και κύριε Ιωαννίδη τ'ακούτε ;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades