Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Αύριο βράδυ στα "Παντελόνια..." στον 902, αφιέρωμα στο Γιάννη Σταματίου - Σπόρο (μέρος 1ο)

11η ΕΚΠΟΜΠΗ 19/12/2008
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ «ΣΠΟΡΟ» (1ο ΜΕΡΟΣ)

Ο
Πάρης Μήτσου κουβεντιάζει με τον Γιάννη Σταματίου για όλα και για όλους. Ο «Σπόρος» -όπως τον βάφτισε ο Χιώτης- είναι ένας από τους μεγαλύτερους δεξιοτέχνες του μπουζουκιού που πέρασαν ποτέ. Έχει ηχογραφήσει εκατοντάδες τραγούδια των σημαντικότερων δημιουργών, ενώ ο τρόπος του παιξίματος του είναι χαρακτηριστικός και αξεπέραστος.
Στα τέλη της δεκαετίας του '50, ακολουθώντας και αυτός το ρεύμα της μετανάστευσης των Ελλήνων καλλιτεχνών, έμεινε στην Αμερική για περίπου 30 χρόνια, όπου συνεργάστηκε με κορυφαίους μουσικούς της παγκόσμιας σκηνής πια, δίνοντας δείγματα της σπάνιας δεξιοτεχνίας και του ταλέντου του.
Το αφιέρωμα της εκπομπής Τα παντελόνια είναι περίεργα ρούχα είναι ουσιαστικά το πρώτο που γίνεται στον Γιάννη Σταματίου «Σπόρο», θρύλο σήμερα του μπουζουκιού, του οποίου οι σπάνιες εμφανίσεις αποτελούν γεγονός και εμπειρία για τους σύγχρονους συναδέλφους του. Θα προβληθούν στιγμιότυπα από την πρώτη βραδιά που έγινε προς τιμή του στο «Χαμάμ» με τους Βαγγέλη Κορακάκη, Γιάννη Ντουνιά, Αφεντούλα Ραζέλη, Γιώτα Νέγκα, Σοφία Παπάζόγλου, Κώστα Δουμουλιάκα, Χρήστο Κωνσταντίνου, Εβελίνα Αγγέλου, Σταυρούλα Μανωλοπούλου, Νικο Ανδρουλάκη, Λίλη Ριτσώνη, Νίκο Τατασόπουλο, Δημήτρη Κοντογιάννη και άλλους. Ομιλητής της βραδιάς, ο δημοσιογράφος και εκδότης Γιώργος Κοντογιάννης και παρουσιαστής ο Πάρης Μήτσου.
Τα παντελόνια είναι περίεργα ρούχα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades