Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

Ντουβρουτζάς γενικώς κι εμεις καθόμαστε ...

Εχουμε κρίση υποτίθεται στο Ελληνικό τραπεζικό σύστημα (λέμε τώρα ...απλα χάσανε όποιοι επένδυσαν σε αμερικάνικα χρεωκοπημένα founds) και γι'αυτο οι φωστήρες της Ν.Δ. αποφάσισαν τα παρακάτω :
- Σταματάνε τα στεγαστικά δάνεια.
Καλα βρε άμυαλοι, σταματώντας τα δάνεια για πρώτη κατοικία απο το λαο παγώνει η οικοδομή άρα παγώνει η οικονομία !! Δύο μας μείνανε πια, οικοδομή και τουρισμός ... Τόσο γκα-γκά πια ;;
- Παγώνουν οι τόκοι για άνεργους κλπ
Σωστο μέτρο αλλα αφου τόσα χρόνια παίρνουν παράνομα ψηλότερους τοκους, τον έχουν μισοτελειώσει τον άνεργο ήδη !

Στην πράξη όμως τι έγινε ;;
- Οντως σταμάτησαν να δίνουν αφειδώς στεγαστικά δάνεια που είναι και το καλύτερο προϊόν τους στο φινάλε !! Ακόμα και για πρώτη κατοικία εκει που σε παρακαλάγαν, τώρα λένε θα δούμε και εξετάζουν την παραμικρή λεπτομέρεια.
- Τα καταναλωτικά κι αυτα έχουν δραστικά μειωθεί εκτος όπως πάντα σε συγγενείς και φίλους τραπεζικών ...
- Τα επιχειρηματικά αν και λίγοι τολμαν να ζητήσουν ... απο την πληροφόρηση που έχουμε και αυτα έχουν μειωθεί δραματικά !!
και ακόμα
- Σταμάτησαν μαχαίρι οι ορδες των τραπεζικών υπαλλήλων να παίρνουν τηλέφωνα για κάρτες δωρεάν, δάνεια, αποπληρωμές κλπ Ακόμα και 8 ή ώρα ο βράδυ με πήραν πριν καμμία 15ριά μέρες (ήταν και το τελευταίο !!) ενω είχα υποστεί πάνω απο 300 φέτος !!
- Απο λογαρισμούς τραβάνε λεφτα χωρις να ρωτάνε σαν έξοδα κίνησης ! Π.χ. σε ανοικτό λογαριασμό για μεταφορές κλπ με 20 ευρω μέσα, τράβηξαν 8 ευρω τις πρώτες μέρες της ελληνικής κρίσης !!
- Μείωσαν τα μπλοκ επιταγών, τώρα δίνουν πολυ δύσκολα και με λιγότερα φύλλα !!

Κι όλα αυτα επειδή κάποιες αμερικάνικες τράπεζες χρεωκόπησαν λόγω της αδηφαγίας κάποιων golden boys ... και η ζωη στο Ελλάντα συνεχίζεται ...
Ομως δε μας είπαν :
- Πόσα χρήματα έπαιξαν και ποια ταμεία ;;
- Σε ποια founds έπαιξαν ;;
- Πόσα έχασαν ;;
- Τι κάνουν για να αποζημιωθούν ;;
- Πως τα ταμεία θα ξαναβρούν αυτα τα λεφτα ;;
- Ποιοι αποφάσισαν τις τοποθετήσεις ;;
- Πότε θα δικαστουν ;;
- Εχουν απομακρυνθεί ;;
- Δεσμεύθηκαν οι περιουσίες τους ;;

Χαμπάρι οι κυβερνώντες, χαμπάρι και ο λαός ...
Εδω αν μας κλέψει ο μανάβης ή ο ταβερνιαρης 2 ευρω είμαστε έτοιμοι να επιτεθούμε σαν άλλοι Νικηταράδες κι απ'την άλλη χάνονται αμύθητα ποσά και ξυνόμαστε όλοι γενικως ...
Ε ρε και που θα πάει αυτος ο πάτος ;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades