Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

Απόψε ρεμπέτικα στη Φαίδρα

Ενα πολυθεματικό δεκαήμερο οργανώνει στη "Φαίδρα" η ομάδα "Δημιουργικές Γέφυρες" της σκηνοθέτη Νίας Φώη, μια καλλιτεχνική δημιουργική ομάδα που δραστηριοποιείται τώρα και 2 χρόνια στα Χανιά, με θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις, ομιλίες, συναυλίες, συζητήσεις και άλλα δρώμενα !
Χθες η βραδυά ήταν αφιερωμένη στην φυση και την μαντινάδα. Μίλησαν η Μαρία Καλογεράκη συγγραφέας και μαντιναδολόγος (τελευταία) και ο Μιχαήλ Λαμπαθάκης δημοσιογράφος, παραγωγός εκπομπών. Κρητικά και έντεχνο- παραδοσιακά έπαιξαν οι Γιώργος Βογιατζής λύρα, τραγούδι, Γιώργος Βαβουλές κιθάρα, Μιχάλης Φουρναράκης λαούτο και Μιχάλης Σκουντριδάκης κρουστα στα ενδιάμεσα της κουβέντας και της ανταλλαγής μαντινάδων που έγινε μετα με μεζέδες, ρακή και κρασί. Ήταν μιά όμορφη βραδυά και με μεγάλη συμμετοχή του κοινου !!
Την προηγούμενη μέρα παρουσιάστηκε ένα νέο εντελώς καινοτόμο μουσικό όργανο απο τον δημιουργό του, Γιώργο Τζέλεση για το οποίο θα κάνουμε ξεχωριστή ανάρτηση. Φωτογραφίες έχουμε παρει και είναι εντυπωσιακότατο !!
Σήμερα Πέμπτη η βραδυά είναι αφιερωμένη στο ρεμπέτικο, θα παίξει μια κομπανία νέων απο το Ρέθυμνο για την οποία μόλις έχουμε νεώτερα θα ανακοινώσουμε !! Το σημαδιακό είναι ότι στην αίθουσα αυτη πριν 15 με 17 χρόνια έπαιξε πολλες φορες ο Ιορδάνης Τσομίδης μάλιστα για μεγάλο διάστημα έμεινε στην Πανσιόν που βρίσκεται επάνω !! Μαλιστα σήμερα είχαμε ενθαρρυντικά νέα απο τον ιδιοκτήτη, που συμφωνεί πια να δώσει και σε άλλους υλικό απο τις μπομπίνες που έχει με τον Ιορδάνη να παίζει στη Φαίδρα !! Αναμένομεν ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades