Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Και μετα το Google maps, το Wikimapia

Μέχρι τώρα ξέραμε το site Google maps όπως και το πρόγραμμα Google earth για να περιηγούμαστε ιντερνετικά την Υδρόγειο !! Πρόσφατα ας είναι καλα κάποιο Ελληνικό blog, ανακάλυψα το Wikimapia, που μοιάζει πολυ με το Google maps αλλα έχει πολλα νέα αξεσουάρ !!...
Στο Google maps βρίσκει κανεις 3 διαφορετικούς τρόπους αναζήτησης : με δορυφόρο, χάρτη με τοπωνύμια, δρόμους και άλλα γεωγραφικά στοιχεία και εδαφικό με τους συνδυασμούς των. Πρόσφατα προστέθηκαν και άλλα αξεσουάρ όπως φωτογραφίες και προβολή οδών !! Μόνο του κυρ-Μήτσο το περίπτερο δεν θα έχουν τελικα ... Το θετικό που έχει το g.maps είναι ότι ενημερώνονται διαρκώς οι φωτογραφίες και τα στοιχεία του !!
Το Google-earth είναι ένα πρόγραμμα που εγκαθίσταται στον υπολογιστη και έχει την εικόνα απο δορυφόρο σε μια συγκεκριμένη στιγμη που εμεις κατεβάσαμε το πρόγραμμα. Εχει τις ίδιες δυνατότητες με το g.maps σε zoom κλπ με διαφορετικό χειρισμό όμως και επιπλέον έχει δυνατότητα 3d κίνηση στο χώρο κατα προσέγγιση και φωτογραφίες απο upload χρηστων. Επίσης έχει δυνατότητα μέτρησης αποστάσεων κι ένα σωρο άλλες χρήσιμες λειτουργίες !!
Απο μια πρώτη "ανάγνωση" τoυ
Wikimapia φαίνεται να υπερτερεί σε εντοπισμό τοπωνυμίων και περιοχών. Το κόλπο είναι απλο ! Εχουν μαρκάρει περιοχές όπου το όνομα φαίνεται στο κάτω μέρος και τοποθετώντας το mouse επάνω σε μια μαρκαρισμένη περιοχή ο χάρτης αλλάζει χρώμα ενω παράλληλα έχουν "κυκλώσει" τις πόλεις και τα χωριά, όσα ήταν δυνατόν, (εδω εντόπισα καιλ άθη ...) με αποτέλεσμα αυτο που ψάχνει κανεις και κάνει ώρα να το βρει στο g.maps εδω το βρίσκει αμέσως !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades