Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

Ο Πάνος Τζανετής, ταξιτζης !!...

Χειμώνας 2002 κάπου εκει χειμερινή σαιζον και ο φίλος μου δουλεύει σε ρεμπετάδικο στο Χαϊδάρι. Μπουζουξής χρόνια με καθιερωμένους και όχι μόνο, στο μεροκάματο και στο πεδίο της μάχης των νυχτερινών μαγαζιών της Αθήνας και ενίοτε της επαρχίας, καθιερωμένος κι αυτος θα μπορούσαμε να πούμε, αφου είναι ένας όρος ευρύτερα αποδεκτός.
Παίρνει ένα ταξι Παρασκευή βράδυ απο το Παγκράτι που μένει, για να παέι στο Χαϊδάρι. Ο ταξιτζής γύρω στα 55 καλοστεκούμενος -κυριλέ όπως μου λέει- βλέπει το μπουζούκι και "τσιμπάει" !!
- Καλησπέρα, στο Δάσος στο Χαϊδάρι πηγαίνω.
- Πας για δουλειά ;
- Ναι
- Το "Δεν εχει δρόμο να διαβω" το παίζεις ;
- Ναι αμε !!
- Εγω τόχω πει αυτο το τραγούδι ... ο Πάνος ο Τζανετής είμαι

Κόκκαλο ο φίλος ! Τον Ζαμπέτα τον έχει εικόνισμα και πραγματικά πέφτει απο τα σύννεφα για το πως γνώρισε ένα απο τους αποκλειστικούς τραγουδιστές του και απορεί σε ποια κατάσταση μπορει να είναι τώρα για να δουλεύει ταξι ...
Αξιοπρεπής ο κύριος Πάνος, αποτραβήχτηκε όπως του είπε απο τις πιάτσες των μαγαζιών αρκετά απογοητευμένος ... για να μπει στις πιάτσες των ταξι ! Είπαν πολλα για τα κυκλώματα, για πρόσωπα και πράγματα και ιστορίες απ'τα παλιά που σιγα σιγα εκμαιεύω απο το φίλο μου απο ότι θυμάται.
Φοβερό μου λέει ο φίλος εντυπωσιασμένος ακόμα : "Να μπω σε ταξι και να με πάει στο μαγαζί φίρμα ! Είχα δίπλα μου μια ιστορία !!"

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κι ο Μπάμπης Μπακάλης έζησε για χρόνια εργαζόμενος σαν πλακάς.αφήστε τον εξαίρετο Γιάννη Καλατζή, που μετά την επιλογή των Ματσαίων να προβάλλουν τον μετέπειτα Giorgos ,έχασε μιά λαμπρή καριέρα και έζησε έκτοτε απο το εμπόριο ετοίμων ενδυμάτων.

REBET CAFE είπε...

Ευχαριστω για τις πληροφορίες !!
Μηπως γνωρίζεις για τον Μπ.Μπακαλη απο ποια χρονολογια μέχρι ποια ;;

cretan music - mantinades