Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

Φεστιβάλ Μπριτ-ποπ Θεσσαλονίκης 2008

Και για όσους δεν ξέρουν τον όρο Μπριτ-ποπ είναι αγγλιστί Brit-pop, ήγουν Βρεττανική ποπ, εννοώντας κιθαριστική ποπ που τείνει προς το ροκ αλλα παραμένει ποπ, ραδιοφωνική κάργα και εύπεπτη, με στίχο τάχα μου προβληματισμένο αλλα στην ουσία πιασάρικο και ντεμεκ επαναστατικό, εντάξει έβαλα και λίγη σάλτσα δικη μου ... Κάποιος θα μπορούσε να χαρακτηρίσει brit-pop τις τσαχπίνες Atomic kitten ή τις ακόμα πιο τσαχπίνες Subababes αλλα μήπως κι αυτες δεν θάθελαν να χαρακτηριστούν αμιγώς Pop ή ακόμα καλύτερα R'n'b ;; Αρα εννούμε brit-pop το κομματι αυτο με τάση προς το guitar-rock, και τέλος πάντων αυτη είναι η ουσία του φετεινού Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης !!
Το μπουζούκι και τα ούτια κλπ στην πυρά, αυστηρά και τα χέβυ έθνικ και τραντίσιοναλ ή τα ελαφρώς λαϊκά που ακούγαμε άλλες χρονιές πήγαν περίπατο !!
Περίπατο επίσης πήγαν τα χιπ-χοπ ή με πινελιές ραπ. Αντι αυτου μία ανιαρή επανάληψη απο ροκάκια και μπαλλανταδόρικα που εντάξει δεν είναι και τόσο άσχημα αλλα μονότονα και αν εξαιρέσει κανεις την άψογη παραγωγή, σαν σύλληψη παραμένουν παλιομοδίτικα, ενω οι στίχοι απο ελάχιστα ξεχωρίζουν ευχάριστα ... Μέσα σ'αυτα και 2 κάπως χιουμοριστικά ή καυστικά τέλος πάντων έτσι για νά'χουμε να λέμε ... Πόσο να στοίχισε πάλι αυτο το πανηγυράκι ;; Στο ένθετο απο το "Θέμα" της περασμένης Κυριακής διάβασα την πιο απολαυστική και πετυχημένη ανάλυση για κάθε ένα απο τα άσματα αυτα ...
Πλάκα πλάκα
, κανείς έως τώρα δεν έχει κάνει καρριέρα απο κει !! Μάλιστα το συζήταγα τώρα το καλοκαίρι με 2 απο αυτους που έχουν πάρει βραβεία και μου παραπονιόταν ότι κανεις δεν τους "ενόχλησε"!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades