Κυριακή 24 Αυγούστου 2008

Πεκίνο, ένας πρώτος απολογισμός

Οι (μοντέρνοι) Ολυμπιακοί αγώνες κάποτε στην Ελλάδα είχαν το μύθο τους ! Θυμάμαι έτρεχε ο Τζιωρτζής, ο Κούσης ή ο σημερινός δήμαρχος της Σαλονίκης και μας έπιαναν ρίγη συγκίνησης !! Κατόπιν, στη δεκαετία του '90, μετα το χρυσό της Πατουλίδου αρχίσαμε να πιστεύουμε στη δύναμη κα την "υπεροχή" του Έλληνα ... Κάποια λαμόγια βρήκαν ανοιχτό πεδίο δράσης βλέποντας ασφαλώς τα καμώματα άλλων λαμογίων του εξωτερικού, όταν πάλευαν για την υπεροχή του σοσιαλιστικού μπλοκ που έκανε τάχα μου τον άνθρωπο- υπεράνθρωπο, με αθλητές και αθλήτριες "θαύματα", που καταντούσαν έρμαια και φαντάσματα των ορμονών στα 35 τους και σιγα σιγα με την εξέλιξη της τεχνολογίας του ντόπιγκ φτάσαμε να διεκδικούμε μετάλλια σε ένα τερραιν όπου δεν ξέρουμε ποιος έχει πάρει τι ;;!!
Τι πίνεις και δε μας δίνεις λοιπον κατάντησε ο αθλητισμός και παράλληλα απο δίπλα βιομηχανίες αθλητικών, τονοτικών, παπουτσιών κλπ που ξεφυτρώνουν και χτίζουν όλο αυτο το παραμύθι του σύγχρονου αθλητισμού, μαζι με τους προύχοντες και παράγοντες, τα πακέτα των τηλεοπτικών καλύψεων, τις διαφημίσεις, τα πολιτικά παιγνίδια κ.α. !!
Σίγουρα ο Τζαμαϊκανός Usein Bolt και ο Αμερικάνος Michael Felps έκλεψαν την παράσταση σαν εξαιρετικές περιπτώσεις αθλητών και απο εκει και πέρα ξεχώρισαν κι άλλοι μη επώνυμοι που έδωσαν τη δικη τους μάχη !!
Η Ελλάδα μπήκε στο μάτι της Ολυμπιακής επιτροπής με τα αντiντόπιγκ κοντρολ και ο πάλαι ποτε κολλητός της Γιάννας -που έκανε διακοπές στην Ιο -(παλιό φρικιό βλέπεις ...)- Ζακ Ρόγκ, μας έδωσε -σαν δε ντρέπεται ...- το χρυσό μετάλλιο στη ντόπα !! Πιστεύω μας αδίκησε αν και το χρειαζόμαστε εδω που τα λέμε ...
Τέλος πάντων στην τελική κατάταξη ήρθαμε 59οι ενω σύμφωνα με τον αριθμό μεταλλίων 44οι. Πρώτοι σε μετάλλια οι Αμερικάνοι με 110 και δεύτεροι οι Κινέζοι με 100 ενω πρώτοι στα χρυσα οι Κινέζοι με 51 έναντι 36 των Αμερικάνων. Κρίμα που δεν μπήκαμε στους 4 του μπάσκετ με φανερές λάθος επιλογές του Γιαννάκη, όπου θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε το χάλκινο. Εντυπωσιακές οι θέσεις της Ολλανδίας, Ρουμανίας και Λευκορωσίας χώρες με πληθυσμό περίπου όσο η Ελλάδα ...
Μετάλλια
Αρχαίο πνεύμα ετοιμοθάνατο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades