Τρίτη 20 Μαΐου 2008

Τι μάθαμε απο το χαμο του Μανώλη Χορευτάκη

Ο Μανώλης Χορευτάκης τριτοετής φοιτητής στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής σχολης Ρεθύμνου μαχαιρώθηκε προχθες απο τον αγνώστων στοιχείων Ρεθυμνιώτη απο τον Αγιο Μάμα Μυλοποτάμου με αγριότητα και εγκληματική ψυχραιμία !! Το δραματικό αυτο γεγονός μας έκανε κοινωνούς στο δράμα της οικογένειας του αδικοχαμένου Μανώλη αλλα και στο περιβάλλον που ζουν οι Ρεθυμνιώτες στην παλιά κυρίως πόλη, που σφύζει απο ζωη το μισο χρόνο λόγω των φοιτητών που είναι υπεράριθμοι σε σχέση με τους ντόπιους και το καλοκαίρι απο τους τουρίστες που είναι ίσως οι περισσότεροι στην Κρήτη σε συγκέντρωση !!
Μάθαμε ότι ο φονιάς γύρισε το μαχαίρι στην καρδιά του Μανώλη για να τον τελειώσει !!
Μάθαμε ότι λίγο πριν τον συλλάβουν, έπινε αμέριμνος και απαθής τον καφε του στο Βραχάσι Λασηθίου !!
Μάθαμε ότι σε ηλικία 19 χρονων πήγε στο σπίτι του προέδρου συνεταιρισμών στις Γωνιές Πεδιάδας Ηρακλείου, πολυ μακρυα απο τον τόπο διαμονής του, αφου είχε πληροφορία ότι μαζι του έχει τα λεφτα της επιδότησης ελαιολάδου και του επιτέθηκε με αυτόματο όπλο. Ο πρόεδρος απάντησε με ένα κυνηγετικό όπλο και τον τραυμάτισε ελαφρά με σκάγια με αποτέλεσμα να φύγει άπρακτος. Πιάστηκε τυχαία μετα απο 2 χρόνια για τροχαία παράβαση.
Μάθαμε ότι ο φονιάς έχει γυναίκα και παιδι.
Μάθαμε ότι κάθε βράδυ στο Ρέθυμνο είναι βάρδια 6 αστυνομικοί. Στην ουσία ένα περιπολικό με δύο αστυνομικούς περιπολεί και αυτο αν ...
Μάθαμε ότι τα ΕΚΑΜ τα χρησιμοποιούν σα Φιλιπινέζες των κρατικών λειτουργών, για εκδηλώσεις και άλλα φαιδρα !!
Μάθαμε ότι ιδιοκτήτης σουβλατζίδικου πιάστηκε με 17 δόσεις κοκαϊνης και αφέθηκε μετα απο λίγο ελεύθερος αφου εδήλωσε πως ήταν για προσωπική του χρήση !
Μάθαμε πως πουλάνε προστασία συγκεκριμένες οικογένειες (όχι σπείρες !!) σε κέντρα διασκέδασης.
Μάθαμε ότι πουλάνε προστασία και σε καταστήματα ρούχων !!
Μάθαμε ότι τα τελευταία 10 χρόνια απο νταηλίκι συγκεκριμένων ορεισίβιων του Μυλοποτάμου έχουν χαθει ζωες έχουν τραυματιστεί, προκληθεί και απειληθεί δεκάδες άτομα.
Μάθαμε ότι οι πιο πολλοι φονιάδες και λοιποι παρανομούντες συνελήφθησαν, αλλα μέσα σε λίγο διάστημα ήταν ελεύθεροι, συνήθως με τη μεσολάβηση πολιτικών.
Μάθαμε ότι πολλα στοιχεία για τη δράση παρανόμων έχουν χαθει στην πυρκαγιά της Νομαρχίας Ρεθύμνου.
Θυμηθήκαμε επίσης τη βόμβα στο σπίτι του πρώην Νομάρχη Μανώλη Λύτινα.
Θυμηθήκαμε το δελτίο ειδήσεων στην τηλεόραση την περασμένη βδομάδα, όπου ειπώθηκε επισήμως ότι 6.500 αστυνομικοί επιτηρούν υψηλά πρόσωπα και 4.500 όλο το λεκανοπέδιο Αττικής !! Στην επαρχία φαντάζομαι υπηρετούν πολλοι λιγότεροι !!
Ξέρουμε επίσης ότι ο νομος Ρεθύμνου και ειδικά το βόρειο τμήμα ευημερεί όσο λίγα κομμάτια της ΕΥΡΩΠΗΣ !! Χιλιάδες ξενοδοχεία εκ των οποιών γύρω στα 100 μεγάλα και 5άστερα, καταστήματα, ταβέρνες, καφετέριες, κέντρα διασκέδασης, γη της επαγγελίας !! Θυμάμαι πέρσυ αρχες Οκτώβρη πήγα βράδυ στον Αδελιανό κάμπο που έσφυζε απο χιλιάδες ξένους τουρίστες στους δρόμους, τη στιγμη που στα Χανιά ο Πλατανιάς είχε ερημώσει σχεδον ...
Επίσης αν σκεφτεί κανεις στο Ρέθυμνο, ακόμα μια πολη ολόκληρη απο φοιτητές και Πανεπιστημικούς κάπου 12.000 κόσμο και ακόμα σχολη αστυνομίας και στρατόπεδο εκπαίδευσης, ακόμα απέραντες παραλίες, εύφορα εδάφη και μεγάλος κάμπος και πολλα άλλα θετικά και υπερθετικά που έχει ο Νομός Ρεθύμνου, δεν δίνουν σε κανένα τη δικαιολογία της ανέχειας και της φτώχειας ...
Τέλος ξέρουμε ότι υπάρχει ακόμα και θα υπάρχει η νοοτροπία του τσαμπουκά, της φοβέρας και της απειλής απο ετοιμοπόλεμους και πολεμοχαρείς πιτσιρικάδες, οκνηρούς, παμπόνηρους και λάτρεις της δικης τους ελευθερίας και σε άλλους νομους της Κρήτης, ιδιαίτερα όμως στο ορεινό Ρεθυμνο και όσο αυτη δεν εκριζώνεται απο τα κεφάλια των μεγαλύτερων σε ηλικία και όσο αυτη η νοοτροπία παραμένει, τόσο αυτα τα διαταραγμένα άτομα θα είναι επικίνδυνα και θα μεταβιβάζουν αυτη την άρρωστη συμπεριφορά στα παιδιά τους και περαιτέρω και κάποτε μοιραία θα οδηγήσουν και σε αντιδράσεις που θα είναι ακόμα πιο δραματικές ...
Αν όμως αυτο δεν αλλάξει και δεν επέμβει ως οφείλει και η κρατική μηχανή, το λοιπον να πάρουμε όλοι τα όπλα, στο όνομα της όποιας παλληκαριάς και τάχα μου μαγκιάς, να μασε το πούνε ότι είμαστε σε ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ να το κατέμε !!

1 σχόλιο:

Poe είπε...

Πολύ καλό άρθρο, μπράβο!

cretan music - mantinades