Δευτέρα 21 Απριλίου 2008

Φάγανε τα δις, τώρα τους πόνεσε ο οβελίας ...

Μπήκαμε στη Μεγάλη βδομάδα και τα δύο μεγάλα προβλήματα του νεοέλληνα είναι, τι καιρο θα κάνει το Πάσχα και αν ο οβελίας ακριβήσει κανα μισάευρω !!!
Κάθε μέρα μας κλέβουν τον ιδρώτα μας, αυξάνουν τη βενζίνα, τα διόδια, τα προϊόντα χωρις να το πάρουμε χαμπάρι στο σούπερ μάρκετ με ειδικό λογισμικό απο το γραφείο του κάθε διευθυντή τσιμπάνε τις τιμες προς τα πάνω, οι λαϊκες έχουν γίνει φαρμακεία και τζιράρουν καλύτερα απο σούπερμάρκετ χωρις να ξέρουμε τι αγοράζουμε κι απο κει και μας μάρανε αν ο κτηνοτρόφος πληρωθεί μισο ευρω στο αρνι που σημαίνει 5-7 ευρω ανα ζώο ... Την ίδια ώρα μπορει να έχει δώσει σε τροφές παραπάνω απ'οτι το πληρώθηκε και νάχει φάει άπειρες ώρες στον ήλιο και στη βροχη !! Βέβαια υπάρχουν και τα παράνομα ή τα εισαγώμενα κρέατα που διακινούν μεγαλοέμποροι με νταλίκες, σφαγμένα ή ζωντανα που σφάζουν σε παράνομα σφαγεία ή σε δικα τους κτίρια, τα σφραγίζουν με ψεύτικες σφραγίδες και τα "βλέπει" ένας γιατρος μέσω τηλεφώνου ... Αυτα τα έχουν αγοράσει μαζικά απο γειτονικές χώρες το πολυ 3 ευρω το κιλο και το κέρδος τους είναι 100 % και βάλε !! Τέλος πάντων και ένα αρνί ή κατσίκι να πάρει κάποιος 15κιλο που σημαίνει 10 κιλα κρέας, 2 εντόσθια και 3 λίπος κλπ θα πληρώσει έστω αντι για 6 ευρω 6,5 ή 7 το κιλο, οπότε η διαφορά θα είναι 7-15 ευρω τη στιγμη που δίνει 6 ευρω τη ΜΕΡΑ σε τσιγάρα !! Μην τρελλαθούμε, κρίση υπάρχει, κλεψιά και κοροϊδία υπάρχει αλλα όχι και να πληρώνεται ο υπάλληλος για 8 ώρες τις 4 που δουλεύει και τις υπόλοιπες να πίνει καφε και να πηγαίνει για ψώνια και να θέλουμε τον κτηνοτρόφο στην πείνα και στην κακομοιριά !! Απ΄την άλλη όμως κι ο κτηνοτρόφος φταίει γιατι όταν το κόμμα που ψηφίζει είναι στην εξουσία είναι ολα καλα και όταν είναι στην αντιπολίτευση όλα του φταίνε ... και όταν χρειαστεί κάτι, απο διορισμό του παιδιού του έως να ανοίξει κάνας αγροτικός δρόμος, τρέχει στο βουλευτή και παρακαλάει ...
Δεν υπάρχει δυστυχώς σοβαρότητα και ενότητα στον κάθε κλάδο, ώστε να υπάρχει διατίμηση και οικονομική πολιτική στο κάθε προϊόν και έτσι κουμάντο κάνουν οι χονδρέμποροι και μεγαλέμποροι του κέντρου που συχνα και τόσο τα καίνε στα μπουζούκια ... όπα τις !!

Πάντως οι κτηνοτρόφοι -απο πληροφόρηση που είχαν σίγουρα- κατήγγειλαν ότι η κυβέρνηση (Καραμανλής, Αλογοσκούφης) συμφώνησαν με το μεγάλα σουπερμάρκετ και τους κρεοπώλες να μείνουν χαμηλά οι τιμές φέτος στο αρνι και το κατσίκι -λες και λύσαμε τα άλλα προβλήματα του Έλληνα- ώστε να μην τρωθεί το κύρος της κυβέρνησης προφανώς και έτσι να περάσουνε ένα ΑΝΕΜΕΛΟ Πάσχα ... όχι όπως τα Χριστούγεννα με το Ζαχόπουλο και πέρσυ το Πάσχα με το κρουαζιερόπλοιο στη Σαντορίνη ..
Βέβαια η λύση είναι απλη αλλα κανεις δεν τη σκέφτηκε : ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ στον κρεοπώλη 5 ευρω στο αρνι και το κατσίκι εκ των οποίων τα μισα θα πάνε στον παραγωγό ! Τα λεφτα της επιδότησης θα βγούνε απο τον ειδικό λογαριασμό του ΥΠΠΟ όπου επιχορηγούσαν τους υπαλλήλους (900 εκατομ. ευρω σε 2 χρόνια) και αν δεν φτάσουν, να τσοντάρουν οι δημοσιογραφάρες Θέμος και Μάκης που τόσο νοιάζονται για το ΛΑΟ !! Δικαιολογία υπάρχει : "Για την διατήρηση του εθίμου του Πάσχα και της πολιτιστικής ταυτότητας του Ελληνα, που εκφράζεται μέσα απο τις τοπικές διασκεδάσεις σύμβολο του πολιτισμού και της Ελληνικότητας ανα του αιώνες !!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades