Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Έφυγε απο τη ζωη ο κορυφαίος ερευνητής του ρεμπέτικου, Κώστας Χατζηδουλής

Πριν ένα μήνα, στις 17 Απρίλη έφυγε απο τη ζωη ο Κώστας Χατζηδουλής, λίγο πριν την εκδήλωση που ετοίμαζε με τους συνεργάτες του το Σάββατο του Λαζάρου 20 Απρίλη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε δυό βδομάδες αργότερα. Απο το ogdoo.gr αντιγράφουμε:



Έφυγε ο «ρακοσυλλέκτης»


Χθες βράδυ έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, μετά από καρδιακό επεισόδιο, ο σπουδαίος ερευνητής Κώστας Χατζηδουλής, σε ηλικία 73 ετών. Ο «Ρακοσυλλέκτης», όπως ήταν το παρατσούκλι του.
Κι αν ενδεχομένως, στη σημερινή «διαδικτυακή» εποχή το όνομά του σε πολλούς δε λέει τίποτα, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε πως στον Κώστα Χατζηδουλή χρωστάμε εκατοντάδες συλλογές δίσκων με παλιά λαϊκά, ελαφρά και ρεμπέτικα τραγούδια, τις οποίες είχε επιμεληθεί, αλλά και πολλές δισκογραφικές παραγωγές, μέσα στις οποίες πρωτοδημοσιεύθηκαν ανέκδοτα τραγούδια δημιουργών όπως ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Γιάννης Παπαϊωάννου, ο Μπαγιαντέρας, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Χρήστος Νικολόπουλος, η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, ο Κώστας Βίρβος και πάρα πολλοί άλλοι.

Είχε επίσης επιμεληθεί μια σειρά από τηλεοπτικά αφιερώματα σε λαϊκούς συνθέτες. Αξίζει, τέλος, να σημειώσουμε πως ο Κώστας Χατζηδουλής είχε υπογράψει τη βιογραφία του Γιάννη Παπαϊωάννου με τίτλο «Ντόμπρα και σταράτα», την πρώτη βιογραφία του Βασίλη Τσιτσάνη, με τον οποίο υπήρξαν στενοί φίλοι και συνεργάτες, με τίτλο «Βασίλης Τσιτσάνης - Η ζωή μου το έργο μου», αλλά και πολλούς δίσκους με ανέκδοτο υλικό του συνθέτη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades