Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Απο το αρχείο του Ρεμπέτ Καφε ...


Απο το αρχείο του Ρεμπέτ Καφε το απόκομμα της εφημερίδας που ανεβάσαμε και που είναι τέτοια εποχή πριν 14 ολόκληρα χρόνια !! Στην "Αλεξανδριανή"στη Φιλελλήνων ένα ρεμπετάδικο που για πολλα χρόνια διασκέδασε τον κόσμο της Αθήνας και που στεγάζονταν σε ένα υπόγειο χώρο στη Φιλελλήνων. Θυμάμαι είχα δει τον Τάκη Μπίνη εκει με τη Θεοδοσια Στίγκα γύρω στο '98 ... ενω απο εκει είχαν περάσει οι περισσότεροι καλλιτέχνες του ρεμπέτικου !!
Στη συγκεκριμένη καταχώρηση της Ελευθεροτυπίας βλέπουμε ότι τη σαιζον εκείνη έπαιζαν στην Αλεξανδριανή ο Στέλιος Βαμβακάρης (νεότατος !) η λαϊκή τραγουδίστρια Ρένα Ντάλμα, ο πολυ καλος μπουζουξής και φίλος Γιώργος Πάνου ανηψιός της Πόλυς Πάνου και επι χρόνια μπουζουξής της, ο καλος φίλος Λεωνίδας Καρβουνόπουλος στο ακκορντεόν, ο Τάσος Γιαντσίδης στην κιθάρα ένας απο τους καλύτερους κιθαρίστες που έχει η χώρα και άλλοι μουσικοί.
Ο Λεωνίδας ο Καρβουνόπουλος είναι ένας πολυ καλος ακκορντεονίστας για να μη χρησιμοποιήσω υπερθετικούς βαθμους που θάθελα ... και ήταν στο ξεκίνημα της "Στοάς Αθανάτων" τη σαιζον 2001-'02 (χειμώνας) και μετα ήταν στο σχήμα του ρεμπέτη Μιχάλη Δασκαλάκη επι πολλα χρόνια. Μάλιστα συμμετείχε στο διπλο δίσκο ηχογραφημένο απο το μαγαζί του Δασκαλάκη που βγήκε γύρω στο 1995 !! Απο τη δεκαετία του '60 στα λαϊκά πάλκα με όλους τους μεγάλους, έχει αμέτρητες ιστορίες απο τα μαγαζιά εδω και σε πολλα μέρη του εξωτερικού. Κατέχει τους λαϊκούς δρόμους και το λαϊκό ρεπερτόριο όσο λίγοι και απο εδω του χρωστάμε ενα μεγάλο αφιέρωμα που το υποσχόμαστε, υγεία να έχουμε ...!!

4 σχόλια:

ΕΛΛΗΝ VS ΧΑΟΣ είπε...

ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΣ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΑΞΟΝΟΣ Β.Α.Σ.Τ. (ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ-ΑΛΒΑΝΙΑΣ-ΣΚΟΠΙΩΝ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ)

http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2009/02/blog-post_9300.html

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
握壽司Stanley είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

cretan music - mantinades