Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Πάμε στα μπουζούκια


ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ
Ο ΠΑΡΗΣ ΜΗΤΣΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ «ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΝΥΧΤΕΣ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΒΡΑΔΙΕΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΟΥ
A’ Μέρος : ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΙΚΗΣ

Στο πρώτο μέρος το μπουζούκι "συνομιλεί" με την κλασσική κιθάρα του Α.Βρεττάκη,ακολουθεί τους ρυθμούς των LosTreSwing που μπλέκουν τη μουσική του Μ.Χιώτη με το swing του Django Reinhardt και συνοδεύει σε λαϊκά τραγούδια του Μ.Χιώτη δύο εξαιρετικές φωνές,τη Χ.Λαζάρου και τον Κ.Κοκόλη.
Ο Ν.Κατσίκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από 14 χρονών δουλεύει παίζοντας μπουζούκι σε νυχτερινά κέντρα και συναυλίες έχοντας την τύχη να συνεργαστεί με σπουδαίους σολίστες όπως οι Ζαφειρίου,Παπαδόπουλος,Μωραϊτης,Βύζας κ.α. και σημαντικούς συνθέτες (.Πλέσσας,Σπανός,Κραουνάκης,κ.α) και τραγουδιστές (Μπέλλου,Νταλάρας,Αλεξίου,Γαλάνη,Πρωτοψάλτη,Αρβανιτάκη,Μητσιάς.Λιδάκης κ.α) Συμμετείχε στα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ, την «Ορχήστρα των Χρωμάτων» και τη λαϊκή ορχήστρα «Μ.Θεοδωράκης».Παράλληλα το 1999 ιδρύει μαζί με τους Γ.Αλτή, Θ.Βασιλά και Π.Κωνσταντινίδη το «Κουαρτέτο Μπουζουκιών Ραστ» και εμφανίζονται σε συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Από το 1999 επίσης διδάσκει μπουζούκι στο ΚΔΑΠ Δάφνης.
Συμμετέχουν:
Los tre swing
Αριστοτέλης Βρεττάκης :κλασσική κιθάρα
Χριστίνα Λαζάρου: τραγούδι
Κοσμάς Κοκόλης: τραγούδι

B’ Μέρος: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΤΗΣ 

Ορχηστρικά και τραγούδια του Γιώργου Αλτή απο τους : Γιώργο Αλτή-Φώτη Τσούτσια( μπουζούκι), Σπύρο Πανταζή (κιθάρα), -Γιώργο Μπαμπάνη( ακκορντεόν),Αντώνη Τζίκα( κοντραμπάσο). Θα τραγουδήσουν οι : Μανώλης Τοπάλης, Γιάννα Κομνηνού,Θοδωρής Μέρμηγκας, Άννα Καραγεωργιάδου
.Ο Γιώργος Αλτής γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 13 χρόνων πρωτόπιασε μπουζούκι και αφιερώθηκε ολοκληρωτικά στη λαϊκή μουσική. Δουλεύει επαγγελματικά από το 1984-85 σε διάφορα νυχτερινά κέντρα, ενώ πήρε μαθήματα από το Θ. Παπαβασιλείου και τον Γ. Παλαιολόγο. Βασικό μέλος του κουαρτέτου μπουζουκιών « ΡΑΣΤ », έχει συμμετάσχει σε συναυλίες ορχηστικής μουσικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.Μόνιμος συνεργάτης του περιοδικού «Μετρονόμος».Έγραψε τη μουσική για τη θεατρική παράσταση «Δέστε μας».Το 2006 κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό CD « Ας’ την Αγάπη να σε σκοτώσει » με ερμηνεύτρια τη Χαρά Πομώνη. Το 2007 κυκλοφόρησε το βιβλίο « Οκτώ Λαϊκά Πορτραίτα»Το 2009 κυκλοφόρησε το cd <Λέει η ζωή> με ερμηνεύτριες τις: Αννα Καραγεωργιάδου, Φωτεινή Βελεσιώτη, Μαρία Κώτη,Μαριλένα Λευκιμμιάτη. Το 2010 κυκλοφόρησε ενα cd single σε στίχους του Βαγγέλη Ατραίδη με ερμηνευτή το Κώστα Δουμουλιάκα. Στα μαγαζιά που εμφανίζεται έχει την επιμέλεια του προγράμματος.

Γ' Μέρος Γ.ΑΛΤΗΣ-Ν.ΚΑΤΣΙΚΗΣ-Κ.ΚΟΚΚΟΛΗΣ
 
Αγαπημένα λαϊκά τραγούδια και ορχηστρικά με 3 μπουζούκια επί σκηνής
Γιώργος Αλτής: μπουζούκι
Νίκος Κατσίκης: μπουζούκι
Κοσμάς Κοκκόλης: μπουζούκι,τραγούδι
Σπυρος Πανταζής:κιθάρα

Ώρα έναρξης 22:30 Είσοδος € 7


Πάμε -και φέτος- στα μπουζούκια!

Ρεμπέτικο και Καραγκιόζης


Ξεκινάμε τις καλοκαιρινές Δευτέρες σήμερα 28 Μαΐου στις 21.30΄, με την παράσταση Θεάτρου Σκιών "Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!".

Το τρίο του Ρεμπετοκαφενέ, αφού συνοδέψει μουσικά τόν καραγκιόζη, θα συνεχίσει με το γνωστό ρεμπέτο-σμυρναίικο πρόγραμμα.

Σας περιμένουμε για να τα π(ι)ούμε!

Καραγκιοζοπαίχτης: Νίκος Αλεφραγκής.
Σενάριο & Επιλογή τραγουδιών: Tάσος Κακλαμάνης
Βοηθός Σκηνικών & παράστασης: Μάρα Καλοζούμη
Μουσική Επιμέλεια: Γιώργος Μιχελινάκης
Χορηγός: Γιώργος Γουμενάκης (ο γνωστός και ως "Κάπελας")

Δευτέρα 28/5 - ώρα : 21.30

 ΡΕΜΠΕΤΟΚΑΦΕΝΕΣ, ΜΠΟΤΣΑΡΗ 90, ΑΙΓΑΛΕΩ.

Συναυλία για τη Μαρίκα Νίνου


ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΚΑ ΝΙΝΟΥ
ΣΤΙΣ 28 ΜΑΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 8 ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ....
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ....

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ:
ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΤΑΣΟΣ : ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ,
ΤΣΑΛΙΚΙΑΝ ΜΙΡΑΝ : ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ-ΦΩΝΗ,
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΤΣΑΝΗΣ : ΚΙΘΑΡΑ-ΦΩΝΗ,
ΤΣΑΛΙΚΙΑΝ ΑΤΑΜ : ΚΛΑΡΙΝΟ-ΜΠΑΓΛΑΜΑ-ΦΩΝΗ,

ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ : ΑΚΚΟΡΝΤΕΟΝ,
ΚΑΣΑΡΤΖΙΑΝ ΜΑΜΠΡΕ : ΚΟΝΤΡΑΜΠΑΣΣΟ..
ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ : 

ΕΜΦΙΕΤΖΗ ΣΟΦΙΑ, 
ΑΜΑΛΙΑ ΠΕΡΠΕΡΙΔΟΥ, 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΙΩΑΝΝΟΥ.........

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Οργανοποιείο Δ.Μούρτζινου


Και όμως είναι αλήθεια !! Φωτογραφία απο τις αρχές του περασμένου αιώνα, απο το οργανοποιείο του Δημήτρη Μούρτζινου, στην οδο Κολοκοτρώνη, στο κέντρο της Αθήνας.
Μαζι με άλλες φωογραφίες εποχής βρίσκεται εδω

Ευχαριστούμε τη φίλη Δέσποινα Δ. απο το προφίλ 
στο fb !!

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Στην ελληνική νομοθεσία υπάγονται από σήμερα τα blogs της google – Eνεργοποιήθηκε το blogspot.com



Δυστυχώς εδώ και λιγες ώρες,ολοι οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν στο 100%.

Από σήμερα, όλα τα Ελληνικά blogs της Google που φιλοξενούνται στη πλατφόρμα του Blogspot έχουν πλέον και κατάληξη .gr πράγμα το οποίο σημαίνει πως πλέον υπάγονται στην Ελληνική νομοθεσία.

Αυτό σημαίνει πως πλέον, εάν κάποιος κάνει μήνυση σε ένα blog με κατάληξη blogspot.gr για συκοφαντική δυσφήμηση, γίνεται άμεσα άρση του απορρήτου, καθώς η Ελληνική δικαιοσύνη προβλέπει άρση του απορρήτου των επικοινωνιών ακόμη και για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης,το οποίο ειναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Με άλλα λόγια, πλέον εάν κάποιος ενοχλείται από το τρόπο γραφής ενός blogger,ή θεωρει το κείμενο που εχει στο ιστολόγιο του, προσβλητικό για το άτομο του,θα μπορεί να πηγαίνει στην αστυνομία,να καταθέτει μήνυση και έπειτα η υπόθεση θα πηγαίνει στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Κάπως έτσι λοιπόν, τόσο εύκολα και απλά…η Google μας υποχρεώνει σε ΑΥΤΟΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ εάν δεν θέλουμε να γίνουμε θαμώνες στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.

ΠΛΕΟΝ,ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΩΚΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΑΣ.

ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ «ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ» ΕΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΣΧΗΜΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑΤΑ…

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ BLOGΟΣΦΑΙΡΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ.

ΠΗΓΗ: prezatv

tsantiri.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΡΕΜΠΕΤ ΚΑΦΕ

Οτι έχει δύναμη ότι αποκαλύπτει την αλήθεια, το σύστημα των πλιατισκολόγων και ανύπαρκτων πολιτικά κα ηθικά, το υποτάσσει με τα μέσα καταστολής... Ποια είναι αυτά ;; Ο μπάτσος με το βλοσυρό ύφος που τα παίρνει απο δω και κει, που συναλάσσεται με βαποράκια, με εμπόρους ανθρώπων, με πόρνες και με εγκληματίες, που μετα τα 40 αποσύρεται σ ένα γραφείο και βάζει σφραγίδες, που είναι σε άδεια 150 μέρες το χρόνο, που βγαίνει στα 52-55 με ένα καλό βαθμό εφάπαξ 150.000-250.000 ευρω και σύνταξη 2.500-3.500 ευρω...
Τα μέσα καταστολής και η "δικαιοσύνη" που βγάζουν τους μακελάρηδες και τους μεγαλοαπατεώνες έξω και τιμωρούν τους κακομοίρηδες...
Το σύστημα που έχει κατσικωθεί στα πράματα και τρώει τρώει, εργολαβίες, προμήθειες, αναθέσεις, μίζες, βίλλες, χλιδή... Εκάλη, Πολιτεία, Ψυχικό, που ξεπουλάνε τη χώρα χασκογελώντας...

Αι σιχτίρ... έλα Σφακιανάκη και βάλε μας μεσα!!!!

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Στη μνήμη του φίλου Πέτρου Καρμπαδάκη



Ενα βίντεο στη θύμηση του Πέτρου Καρμπαδάκη, του χανιώτη λαγουτιέρη, που έφυγε νωρίς απο τη ζωή στα 69 του χρόνια, την περασμένη Τετάρτη. 
Πέτρο σου χρωστούσα μία επίσκεψη τουλάχιστον, τώρα σου χρωστάω μια καλη αναφορά στη ζωή και το έργο σου, όπως σε γνώρισα... προσεχώς λοιπόν και καλές πεννιές εκει που πας!!!

Θέλουμε κυβερνησία και όχι ακυβερνησία...

6/8 με 1000 !!!

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

forget ekloges...



Το Caravan είναι ένα απο τα πιο πολυπαιγμένα κομμάτια της τζαζ και ασφαλώς αγαπημένα στους μουσικούς του είδους αφου δίνεται η δυνατότητα για αυτοσχεδιασμό. Εγινε γνωστό απο την ορχήστρα του Duke Ellington το 1937. Στην ουσία δεν είναι παρα ένα ανατολίτικο χιτζάζ...

Εδω παίζουν δύο κορυφαίοι κιθαρίστες του καιρού μας, απο το νεοσυσταθέν σούπερ-γκρουπ Kings of Strings, ο Γάλλος κιθαρίστας του manouche -τσιγγάνικο ευρωπαϊκό τζαζ ιδίωμα- Stochello Rosenberg και ο Αυστραλός Tommy Emmanouel που έχει σαν βάση του την finger-pick κιθάρα και το κάντρυ στάϊλ του θρυλικού Chet Atkins.
Για τον τρίτο της παρέας Σλοβένο Vlatko Stefanovski δεν γνωριζω -ακόμα- τίποτα, εκτος του ότι είναι εφάμιλλος των δύο παραπάνω !! Φαίνεται οτι κινείται στο χώρο της σύγχρονης τζαζ, του fusion και του ροκ.

Πραγματικά κόβουν την ανάσα!!!

Σόλο εντυπωσιακό σε 4χορδο

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Αυτο να μπει στο αρχείο!!!


Απίστευτη πρόκληση από το αμερικάνικο CNN σε βάρος της Ελλάδας!

«Γιατί να μην αφήσουμε την Ελλάδα να βουλιάξει;», είναι ο τίτλος άρθρου του CNN στην ιστοσελίδα του. «Η Ελλάδα μπορεί να μας έδωσε τη λέξη δημοκρατία και πολλές από τις αρχές στις οποίες βασίζεται η κοινωνία μας. Όμως, τώρα είναι «ο άρρωστος της Ευρώπης» και πολλοί κάτοικοι άλλων ευρωπαϊκών δημοκρατιών αναρωτιούνται κατά πόσο αξίζει να τη σώσουν δίνοντας πολλά ακόμα δισεκατομμύρια από τα χρήματά τους. Χονδρικά, το επιχείρημά τους είναι το εξής: Και τι έγινε αν η Ελλάδα αποχωρήσει ατιμωμένη από την ευρωζώνη;», γράφει η εναρκτήρια παράγραφος του κειμένου, για να δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερα ερωτηματικά σχετικά με το θέμα του άρθρου και κυρίως, με τη συνέχειά του. Μιλά για μια Ελλάδα που δεν διαθέτει πετρέλαιο, βασίζεται στον τουρισμό και τη γεωργία, παράγει το 5% της οικονομικής δύναμης της ΕΕ και η στρατηγική της θέση δεν είναι τόσο σημαντική όσο θεωρούνταν παλαιότερα. Από εκεί και πέρα, γίνεται λόγος για τους επικριτές της, οι οποίοι διερωτώνται αν μπορεί κι αν θέλει να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ ενώ λίγο παρακάτω τίθεται το ερώτημα εάν τα πακέτα στήριξης είναι έξυπνη οικονομική κίνηση ή επιμηκύνουν την κρίση.
«Πολλοί ισχυρίζονται πως, για όσο η Ελλάδα χρησιμοποιεί το ευρώ, δεν θα είναι ανταγωνιστική». Ο Αμερικανός οικονομολόγος Kenneth Rogoff έχει πει πως η Αθήνα θα έπρεπε να πάρει «άδεια άνευ αποδοχών» από την ευρωζώνη, παραμένοντας εντός ΕΕ, έτσι ώστε να ανασυστηθεί η δραχμή, ταυτόχρονα με την «έκπτωση» του ευρώ και την ενίσχυση του τουρισμού, ο οποίος και θα έδινε ανάσα στη χώρα. Τη συμφωνία του δείχνει και ο Γερμανός Hans-Werner Sim του think tank Ifo, ο οποίος προσθέτει ότι, κάλλιστα, τα χρήματα που δίνονται για να επιζήσει η Ελλάδα, θα μπορούσαν να ξοδευτούν για την έξοδό της: «Θα σημειωνόταν υποτίμηση της δραχμής, άμεσα, αλλά η κατάσταση θα ισορροπούσε πολύ γρήγορα. Έπειτα από σύντομη μπόρα, ο ήλιος θα έλαμπε και πάλι». Οι περισσότεροι ειδικοί, πάντως, κάνουν λόγο για μια Ελλάδα τόσο δυσλειτουργική, που μοιάζει μάταιο να γίνεται προσπάθεια διάσωσής της, ενώ, την ίδια στιγμή υπάρχει έντονος φόβος για μια κρίση που αν «βαλτώσει» στη χώρα μας, εύκολα θα επεκταθεί και άλλου στην Ευρώπη με το «χωρίς τέλος μελόδραμα να είναι ικανό να χειροτερέψει την ψυχολογία και άλλων μελών της ευρωπαϊκής οικογένειας!»
Προς απάντηση του αδαούς Αμερικάνου αρθρογράφου, να του υπενθυμίσουμε ότι το πρόβλημα με την Ελλάδα είναι επειδή ακριβώς έχει πετρέλαια και επειδή ακριβώς έχει την σημαντικότερη γεωστρατηγική θέση στην Ευρώπη! Επίσης, καλύτερα ας αναρωτηθεί για την χώρα του τι έχει προσφέρει στον κόσμο πέρα από πείνα, σφαγές και ατελείωτη εμπλοκή στα εσωτερικά της κάθε χώρας του πλανήτη, όπως την πρόκληση πραξικοπημάτων ανά τον κόσμο για την εγκαθίδρυση και την εμπέδωση των .. «αμερικανικών αξιών»…

prionokordela

ΣΧΟΛΙΟ

Εχουν το θράσος να ξεστομίζουν τέτοιες απόψεις οι Αμερικάνοι που βύθισαν την Αμερική και την Υφήλιο σε οικονομική κρίση και αυτοι τη στιγμη σιτίζονται 42 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ!!!!

Το βιολί στην παραδοσιακή Κρητική μουσική

Πρώτη δημοσίευση εδω

Συμμετέχοντας εκ του μακρόθεν -ούτως ειπείν- στη συζήτηση του ρεμπέτικου φόρουμ, ξαναφέρνουμε το θέμα του βιολιού στην Κρήτη. Απο την παραπάνω συζήτηση πρόσφατα προέκυψαν δύο ενδιαφέρουσες αναφορές :

1
"Με τον Βυζιργιάννη για συνοδεία στο λαούτο, απευθύνεται στην ραδιοφωνία, που είχε τότε μεγάλη δύναμη στην προβολή της παραδοσιακής μουσικής, κάτω από την άγρυπνη επίβλεψη του Σίμωνα Καρά. Το 1951 «περνάει» από τον «αυστηρό» έλεγχο της επιτροπής του Ε.Ι.Ρ. και από τότε ξεκινάει μια στενή συνεργασία με τον Καρά παίζοντας επανειλημμένα στο ραδιόφωνο προβάλλοντας την κρητική μουσική στο πανελλήνιο. Παράλληλα κάνει στέκι του την τοπική ταβέρνα του Μπασιά (πίσω από την Αγία Ειρήνη, στην Αιόλου), όπου έπαιζαν μαζί του και οι δύο σπουδαίοι λαϊκοί βιολάτορες, ο «Ναύτης» (Κ. Παπαδάκης) και ο Αντρέας Μαριάνος. Είναι η εποχή μετά τον πόλεμο που το βιολί εξακολουθεί να έχει μεγαλύτερη διάδοση σε σχέση με τη λύρα και χρειάστηκε σκληρός αγώνας των λυράρηδων, με βοηθό σε αυτήν την προσπάθεια τον Σίμωνα Καρά, για να ξανακερδίσει η λύρα τον τίτλο του εθνικού συμβόλου της κρητικής μουσικής. Αναμφίβολα σ’ αυτήν την προσπάθεια ο Κ. Μουντάκης έπαιξε αποφασιστικό ρόλο."

Απόσπασμα απο τό άρθρο :  
Αναφορά  στον Κώστα Μουντάκη
του Λάμπρου Λιάβα (και όχι Λάβρα)

2
 
Η μουσική της ανατολικής Κρήτης, στην εκπομπή "Το αλάτι της γης"

Σχετικά με την αναφορά του φίλου Βαγγέλη για την πόλκα και τους ξενόφερτους χορούς, υπάρχει η μαρτυρία του χανιώτη λαγουτιέρη Γιώργου Γομπάκη, για όλους αυτους τους χορους και τις μελωδίες που έπρεπε να ξέρουν οι οργανοπαίκτες της μεταπολεμικής εποχής για να "σταθούν" αξιοπρεπώς σε ένα γλέντι. Οχι ότι προπολεμικά δε είχαν ζήτηση, κάθε άλλο... Μαρτυρίες παλαιών οργανοπαικτών των Χανίων απο το βιβλίο του Θ.Δεικτάκη μιλάνε για Ρώσσικα και Πόλκα που έπαιζαν οι μουσικοί του τότε. Ο Γομπάκης θυμάται όλες αυτες τις μελωδίες και με δικη του πρωτοβουλία είχε καταγράψει πολλες απο αυτες σε στούντιο των Χανίων γύρω στο 2002, όπου είχα την τιμή να συνοδέψω με κιθάρα. Απο κάποια ατυχία ένα μεγάλο μέρος των ηχογραφήσεων χάθηκε, αφου το στούντιο βρίσκονταν  στην αρχή της ψηφιακής εποχής... Εντύπωση μου έκανε μια μεγάλη σειρά απο φοξ-αγγλέ που έπαιξε ο Γιώργης!! Τα βαλς και τα ταγκο που έπαιξε ήταν μισά ελληνικά μισά ξένα, τα περισσότερα γνωστα.

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Κουράκης: Η κυβέρνηση προχωρά σε προσλήψεις στο Υπ. Πολιτισμού ανέργων με μισθό 411 ευρώ, μέσω ΜΚΟ


Στην καταγγελία ότι «η απολύτως αποδοκιμασμένη από τον ελληνικό λαό κυβέρνηση του μνημονίου προχωρά σε προεκλογικές προσλήψεις στο Υπουργείο Πολιτισμού χιλιάδων ανέργων με μισθό 411 ευρώ, μέσω ΜΚΟ» προχώρησε ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Τάσος Κουράκης.

«Η κυβέρνηση του μνημονίου αδυνατεί να αποδεχθεί το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός αποδοκίμασε πλήρως την πολιτική της και όχι μόνο συνεχίζει να παίρνει αποφάσεις για τη χώρα, χωρίς να έχει καμία νομιμοποίηση, αλλά προχωρά και σε χιλιάδες προεκλογικές προσλήψεις ανασφάλιστων και κακοπληρωμένων εργαζομένων, μέσω των «αμαρτωλών» ΜΚΟ και διαφόρων «σωματείων»» λέει ο κ. Κουράκης και συνεχίζει:

«Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού με πρόσφατο έγγραφό της υπηρεσιακής, κατ’ ουσίαν, Γενικής Γραμματέως, υλοποιεί, με υπερεπείγουσες διαδικασίες, το πρόγραμμα «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα», που θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ και προβλέπει την πρόσληψη χιλιάδων ανέργων στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού μέσω ΜΚΟ και άλλων «σωματείων» που θα εργάζονται κυλιόμενα για διάστημα έως 7 μηνών με μισθό 411 ευρώ και χωρίς ασφάλιση!!.

Τα χρήματα του ΕΣΠΑ θα διατεθούν σε ΜΚΟ και διάφορα «σωματεία», οι οποίες στη συνέχεια θα προσλάβουν προσωπικό για να διατεθεί για τις ανάγκες του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού! Πρόκειται για απαράδεκτη διαδικασία εμπλοκής των ιδιωτών στο έργο του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού που μοναδικό στόχο έχει την προώθηση της εκχώρησης του πολιτισμού στους ιδιώτες.

Καλούμε το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού να ακυρώσει άμεσα αυτό το απαράδεκτο πρόγραμμα και να καλύψει τις ανάγκες σε έκτακτο προσωπικό στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού με την πρόσληψη συμβασιούχων μέσω ΑΣΕΠ.

Ταυτόχρονα καταγγέλλουμε την αδικαιολόγητη ολιγωρία του Υπουργείου στις προσλήψεις των εκτάκτων εργαζομένων που έχει σαν αποτέλεσμα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί μας χώροι να αδυνατούν να λειτουργήσουν σύμφωνα με το αυξημένο θερινό ωράριο».

epikaira

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Αλλάζει το πολιτικό σκηνικό !!!


Αλλάζει άρδην το πολιτικό σκηνικό στη χώρα μετα τις εκλογές της 6ης Μάη. Ενα χρόνο μετα τους αγανακτισμένους και 6 μήνες μετα την πτώση του Γ.Παπανδρέου και την τροποποίηση του μνημονίου ο Έλληνας διαμαρτύρεται με την ψήφο του δίνοντας ιστορικά μεγάλα ποσοστά στον ΣΥΡΙΖΑ που βγαίνει 2ο κόμμα, στους Ανεξάρτητους Ελληνες και τη ΔΗΜΑΡ. Επίσης ιστορικά χαμηλά είδαμε να παίρνουν τα δύο κόμματα που ρήμαξαν τη χώρα τις τελευταίες 3 δεκαετίες χρεώνοντας τη χώρα με κλεψιές, μίζες, απάτες, αγορές του αιώνα και άλλες απατεωνιές.

Οπως λέει ο καλός μου φίλος Γιώργος θέλει ακόμα δουλειά πολλή, είμαστε στην αρχή ακόμα και συμπληρώνω : η κοπριά είναι πολλή και θέλει χρόνο για να καθαρίσει..

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Καιρός να φύγουν τα λαμόγια... άντε στην άκρη να καθαρίσει ο τόπος!!!




Και συ στον ύπνο μου σκληρά



Απο το βιβλίο-cd Ταμπαχανιώτικα των Στέλιου και Λεωνίδα Λαϊνάκη, που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες, απο την ανεξάρτητη εταιρεία Rotonda music.
Το τραγούδι δόθηκε σαν κληρονονιά απο τον Στέλιο Φουσταλιεράκη πριν 25 χρόνια περίπου στον Σ.Λαϊνάκη. Αποδίδεται τον αείμνηστο Φουσταλιέρη, στίχος και μουσική, το είχε δε αφιερώσει στη μνήμη της συζύγου του.
Η προσθήκη του πιάνου απο τον Γ.Ε.Παπαδάκη, έχει ενδιαφέρον!

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Καζάκης εναντίον Γλέζου, λίγο πριν την 6η Μάη... ????

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=VkGGaxB2nN4

Χαλαρά Καζάκη... έχεις ένα μυαλό καλο που δουλεύει σε ρυθμούς αριστερούς όταν θέλεις, αλλα και προβοκατόρικους όταν πάλι θέλεις... Οι αναλύσεις σου δημοσιεύονται λίγο πιο κάτω στο μπλογκ αυτο!!
Όμως λίγο πριν τις εκλογές, στις 2 Μάη τα χώνεις στο Γλέζο ;; Τόσο μένος, τόση κακία, τόση εμπάθεια, για το καλό τίνος;;;
Κάποιοι κατηγόρησαν τον Καζάκη ως μασώνο, λόγω του "φρυγικού σκούφου" που είναι στο σήμα του ΕΠΑΜ...
Ο ορθόδοξος Στέλιος Παπαθεμελής τι έχει να πει γι'αυτο;;

http://www.youtube.com/watch?v=CcUEvIqblI8

ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΛΛΗΝΑ... ΣΤΗΝ ΕΧΟΥΝΕ ΣΤΗΜΕΝΗ...

ΘΥΜΗΣΟΥ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΩΝ ΚΟΝΟΜΗΜΕΝΩΝ ΠΑΣΟΚΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ...
ΘΥΜΗΣΟΥ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ
ΤΑ ΣΥΣΙΤΙΑ
ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΤΗΝ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ

ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΟΥ ΙΚΑ (που τα ανακαλυψανε λιγο πριν τις εκλογες)
ΤΟΥΣ ΜΑΙΜΟΥ ΤΥΦΛΟΥΣ
ΤΑ ΜΑΙΜΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ
ΤΙΣ ΡΕΜΟΥΛΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ
ΤΑ ΚΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΧΡΥΣΟΚΑΝΘΑΡΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ
ΤΙΣ 6.000 ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ
ΤΟΥΣ 100ΔΕΣ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ, ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ
ΤΙΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ
ΤΑ 86.000 ΕΥΡΩ ΜΕΣΟ ΕΤΗΣΙΟ ΜΙΣΘΟ ΣΤΟΝ ΗΣΑΠ
ΤΑ 68.000 ΕΥΡΩ ΜΕΣΟ ΕΤΗΣΙΟ ΜΙΣΘΟ ΣΤΟΝ ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΟ ΟΣΕ
ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΩΝ ΔΕΚΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ
ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΛΌΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΔΕΗ ΕΝ ΜΕΣΩ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΤΟ ΓΕΝΑΡΗ ΤΟΥ '12
ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΗ ΒΕΝΖΙΝΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ...
ΤΑ 2 ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΩΣΕ Ο ΓΑΠ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ 14.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ  ΣΑΟΥΝΑ ΣΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ
ΤΗΝ ΠΟΡΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΖΙΠ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΧΛΙΔΑΤΗ ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΝΟΙΚΙΑΣΑΝ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΤΑ ΕΛΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΡΙΚΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΝΤΡΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΑ CDS ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΠΟΛΛΑ ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ
ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ
ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ!!!
ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΤΗΚΑΝ
ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΔΕΗ...
ΤΟ ΕΣΠΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ
ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΛΕΙΣΑΝΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝΕ
ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΤΑ 50 %
ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΝΗΤΕΥΟΝΤΑΙ
ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΤΗ ΒΓΑΖΟΥΝ ΙΣΑ ΙΣΑ Ή ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ
ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΝΕ, ΕΝΩ ΑΛΛΟΙ ΠΕΡΝΟΥΝΕ 3 ΒΑΡΒΑΤΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ 25 %
ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΟΥΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΤΗΝ ΤΣΟΓΛΑΝΟΠΑΡΕΑ : ΣΟΙΜΠΛΕ, ΜΕΡΚΕΛ, ΡΑΙΧΕΝΜΠΑΧ, ΒΕΣΤΕΡΒΕΛΕ, ΔΝΤ κλπ

ΨΗΦΙΣΕ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ!!!

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Ταμπαχανιώτικα με τον Ρος Ντέϊλυ

Ο Δημήτρης Καζάκης και το "ΟΧΙ"

Σταφιδιανά ή Ταμπαχανιώτικα Κρητικά τραγούδια


 Για τον πολυ κόσμο που ακούει την ονομασία "Ταμπαχανιώτικα (κρητικά) τραγούδια" της Κρήτης, ναι μεν θα καταλάβει ότι είναι τα τραγουδια που μοιάζουν με το "Οσο βαρούν τα σίδερα" πλην όμως οι πρόσφατες μουσικολογικές αναφορές των Λ.Λιάβα και Γ.Παπαδάκη, όσον αφορά τον δίσκο-βιβλίο των Στ. και Λ.Λαϊνάκη, αν τις πάρουμε σαν σωστές, περιπλέκουν το πράγμα και αλλάζουν τελείως αυτα που ως τώρα ξέραμε και παραδεχόμασταν.  Λίγο πολυ ο Παπαδάκης υποστηρίζει ότι τα Ταμπαχανιώτικα έχουν προέλευση μάλλον τα Ανδαλουσιανά τραγούδια απο το καιρό της Αραβοκρατίας στην Κρήτη -γύρω στο 900 μ.Χ.- ή στο μετέπειτα διάστημα. Το ίδιο φαίνεται να επικροτεί και ο Λιάβας.

cretan music - mantinades