Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

ΕΛΛΑΔΑ 2010 ...

Η είδηση (tvxs):

Αρνούνται οι δύο ληστές που συνελήφθησαν χθες, Τρίτη, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στο Βύρωνα ότι ο θάνατος του 25χρονου πολίτη προκλήθηκε από δικά τους πυρά, σύμφωνα με το συνήγορο υπεράσπισής τους Σάκη Κεχαγιόγλου.
Όπως σημείωσε ο κ. Κεχαγιόγλου, το παραπάνω θα αποδειχθεί από τις εργαστηριακές εξετάσεις, προσθέτοντας ότι «οι δύο δράστες έριξαν χειροβομβίδες τη στιγμή που στην περιοχή δεν υπήρχε κανένας πολίτης και μετά από λίγο είδαν τον 25χρονο να πέφτει κάτω. Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Κεχαγιόγλου, ο ένας εκ των δύο εντολέων του αισθάνεται υπεύθυνος για τον θάνατο του 25χρονου και για το λόγο αυτό προτίθεται να αναλάβει να βοηθήσει οικονομικά την οικογένεια για το μεγάλωμα του παιδιού του».
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα και εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για σωρεία αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος.
Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, ληστειών κατά συρροή, παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας και οπλοκατοχής, απόπειρας ανθρωποκτονίας που αφορά ληστεία που είχαν κάνει στο Ναύπλιο, διακεκριμένων κλοπών, αποδράσεων και διακεκριμένης κατοχής όπλων και εκρηκτικών.
Ο κ. Κεχαγιόγλου πρόσθεσε ότι οι δύο κατηγορούμενοι ομολογούν τις ληστείες και υποστηρίζουν ότι οι αστυνομικοί χωρίς να προειδοποιήσουν για τις ιδιότητές τους άνοιξαν πυρ εναντίον τους.
Η δικογραφία για τη συμπλοκή στο Βύρωνα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και γι΄αυτό δεν διαβιβάστηκε σήμερα στον εισαγγελέα.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ο 25χρονος υδραυλικός δέχτηκε 9 σφαίρες. Το θύμα φέρει τέσσερα τυφλά και πέντε διαμπερή τραύματα, τα οποία τα δέχθηκε από την πίσω και δεξιά πλευρά του σώματός του. Τα τραύματα εντοπίζονται από το κεφάλι μέχρι και τα ισχία, ενώ τα περισσότερα εντοπίζονται στο θώρακα και την πλάτη.
Οι βολίδες, που έχουν αφαιρεθεί από το σώμα του θύματος, εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», θεωρείται βέβαιο ότι ο 25χρονος, που ήταν πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικού, ενώ αναμένεται να εξακριβωθεί εάν ο αστυνομικός πυροβόλησε επειδή θεώρησε ότι το θύμα ήταν ένας από τους δράστες ή αν επρόκειτο για «τυφλό» χτύπημα.
Χρυσοχοΐδης: Αλλαγές στην ΕΛ.ΑΣ., μετά το «οδυνηρό γεγονός» στον Βύρωνα
«Οδυνηρό γεγονός» χαρακτήρισε το θάνατο του 25χρονου στο Βύρωνα κατά την ανταλλαγή πυρών μεταξύ κακοποιών και αστυνομικών, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, και πρόσθεσε ότι επίκεινται αναδιαρθρώσεις στην ΕΛ.ΑΣ. το επόμενο χρονικό διάστημα για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητά της.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος και τόνισε ότι η πολιτεία θα πράξει στο ακέραιο το καθήκον απέναντι στη χήρα του 25χρονου. «Δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο για αστυνομική επιτυχία όταν χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή» είπε ο υπουργός, υποστηρίζοντας ότι ο θάνατος του 25χρονου οφείλεται στην ατυχία και όχι στον κακό επιχειρησιακό σχεδιασμό. Ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι δεν επρόκειτο για για προγραμματισμένη επιχείρηση αλλά για εντοπισμό κρησφύγετου των κακοποιών.
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε ακόμη ότι επίκεινται αναδιαρθρώσεις στην αστυνομία το επόμενο διάστημα. Όπως σημείωσε ο υπουργός, «Πρώτον, δημιουργείται στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη και τις πρωτεύουσες των νομών της χώρας ειδική δύναμη με ομάδες δικυκλιστών. Η δύναμη θα περιλαμβάνει 1000 μοτοσικλέτες και 2.000 αστυνομικούς καθώς σε κάθε μοτοσικλέτα θα επιβαίνουν δύο αστυνομικοί.
Δεύτερον, στην Αττική θα λειτουργούν τμήματα δίωξης του εγκλήματος στα οποία θα περιλαμβάνονται 96 τμήματα ασφαλείας και πέντε υποδιευθύνσεις ασφαλείας.

κλπ κλπ ...

Τι να πρωτο-"θαυμάσει" κανεις και που να πρωτοθυμώσει ;;

Σκοτώθηκε ένας αθώος πολίτης σε μία μάχη αστυνόμων με κακοποιούς με 7 σφαίρες και εμεις ακομα να μάθουμε απο ποιούς ήταν οι σφαίρες ;; Εδω μαθαίνουμε τι σκέφτεται ο Ομπάμα αυτη τη στιγμή και δεν ξέρουμε απο ποιά όπλα ήταν οι σφαίρες ;; Υποψιαζόμαστε βέβαια ότι ήταν απο τους αστυνομικούς ...
Καλά όλοι οι περίοικοι λένε ότι έβλεπαν τους αστυνόμους 2 μέρες πριν, δεν έπρεπε τη στιγμη της επέμβασης να κλείσουν τους δρόμους, για να μην περάσουν μέσα στο πεδίο της μάχης αυτοκίνητα με παιδιά, με μεγάλους, ...με ανθρώπους τέλος πάντων ;;
Και το πιο αποτρόπαιο !! Ο συνήγορος που συνέτρεξε τέτοιους αιμοβόρους κακοποιούς, κύριος Κεχαγιόγλου -θυμίζουμε ότι έκανε κάπου 3 χρόνια φυλακή ...- είχε το θράσος να προσφέρει "αποζημίωση" στην οικογένεια του νεκρου ;; Δηλαδή μετα απο όλο αυτο, ανθρώπινος νους σκέφτηκε ότι αυτοι οι εγκληματίες θα βάλουν το χέρι στην τσέπη απο τα κλοπιμαία τους και θα ζήσουν τη χήρα και το μωρό που αυτοι έφεραν σε αυτη τη θέση ;;
Καλα, για τι ανώμαλα μυαλά μιλάμε ;;;
Και ακόμα ο Κεχαγιόγλου πάνω στον οίστρο του, είπε και το άλλο αποτρόπαιο : Τα παιδια έριξαν μόνο χειροβομβιδούλες ...δεν πυροβόλησαν το Βορειοηπειρώτη !!!

Απο κει και πέρα το θέατρο της αποποίησης ευθυνών της ΕΛΑΣ και η μη έντιμη θέση της παραδοχής της αλήθειας, τούς κάνει να φαίνονται γελοίοι ...

Και μετα απο τόσα χρόνια και τόσα παθήματα αλλα και τόση γνώση πια του κινδύνου και της πραγματικότητας, δεδομένης της οικονομικής κρίσης και το τι ακόμα μας περιμένει ... κάνουν σχέδια επι χάρτου και οραματίζονται καλύτερες εκπαιδεύσεις ... όταν και οι πιο αδίστακτοι κακοποιοί βγαίνουν σε μερικούς μήνες εξω, και ενω συνεργάζονται με κυκλώματα και μαφίες γνωστές, όταν πολλοι αστυνόμοι είναι στα κόλπα αφου διαρκώς συλλαμβάνονται, όταν όλο το κύκλωμα δουλεύει σαν καλοστημένη φάμπρικα ... τι μας τσαμπουνάνε βραδυάτικα ... εν έτει 2010 ;;

Αποδράσεις, ναρκωτικά, φυλακές ;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades