Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Ο παπα-Γιάννης

Πιάσανε λέει παπα στο γήπεδο που έπαιζε η Εθνική ομάδα στο Ηράκλειο που πέταγε λέϊζερ στον τερματοφύλακα !! Κατευθείαν εμεις που ξέρουμε τον παπα-Γιάννη γελάσαμε αλλα και στεναχωρηθήκαμε. Ξέραμε πως δεν υπήρχε περίπτωση να είναι άλλος απο τον παπα-Γιάννη !! Φίλαθλος ο ίδιος και όχι μόνο αλλα και ποδοσφαιριστης, πρόεδρος ομάδας και ενίοτε και προπονητής στην ομάδα της περιοχής του, στις Βουκολιές στα Χανιά, κεφαλοχώρι σε εύφορο κάμπο στα δυτικά των Χανιών, με τη δικη του ιστορία με ατελείωτες ιστορίες απο τις μάχες με τους κατακτητές Βενετούς, Τούρκους και Γερμανούς ... με αθρώπους μερακλήδες, λεβέντες, προκομένους, αθρώπους τση πρεπιάς (αξιοπρέπειας)
Και τι να λέμε τώρα, θίχτηκαν οι θεσμοι, θίχτηκαν οι Ισραηλινοί ή η ΦΙΦΑ ;; Τόσα βεγγαλικά πετιόνται απο τους οπαδούς του Κόκκαλη και τόσες πέτρες, ξύλα, μπετα και σίδερα εκτος γηπέδου και δεν κινητοποιείται κάποιος να συλληφθεί έστω και ένας ... γιατί πάει αμέσως ο μπαμπάκας με το δικηγόρο του και με τα πολιτικά μέσα και ο γιόκας το βράδυ είναι στο σπίτι !! Τόσα επεισόδια γίνονται σε Ευρωπαϊκούς αγώνες με θύματα και ζημιές, τόσα βεγγαλικά και αντικείμενα πετιώνται σε τερματοφύλακες, παίκτες και διαιτητές !! Τις προάλλες στα Χανιά οπαδοί του Ολυμπιακού ήρθαν απο όλη την Κρήτη να επιτεθούν σε οπαδούς του ΠΑΟ που κατέβηκαν για τον αγώνα πόλο με τον ΝΟΧ και έγινε μάχη στην πόλη με κάθε λογης μέσα και για ακόμα μια φορα κατέστρεψαν μαγαζιά και αυτοκίνητα και οι μεν και οι δε !! Δεν άκουσα να πηγαίνει κανεις στο αυτόφωρο όπως στην περίπτωση του παπα-Γιάννη όπου ευαισθητοποιήθηκε το ΣΥΜΠΑΝ, τον πιάσανε και τονε μπουζουριάσανε σαν νάναι κανας κουκουλοφόρος και ορίστηκε και δικάσιμος !!
Ποιον ; Τον παπα-Γιάννη αυτο το δίμετρο, περήφανο και ευθυτενή παπα με τη καστανή χαίτη και με το ανάστημα του άντρα, να λέει τα πράματα με το όνομα τους, να μη χαρίζεται σε κανένα και να έχει όλη τη νεολαία κοντα του ...
οξω αγύρτες ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades