Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Πτολεμαϊδιώτες βάφουν τον Πύργο του Άιφελ κι όχι Σερραίοι !

Ταξίδι-αστραπή στο Παρίσι πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης, προκειμένου να παραβρεθεί και να τιμήσει με την παρουσία του την τελετή έναρξης της 19ης βαφής του πύργου του Άιφελ που ανατέθηκε στην εταιρία STELMA του συμπολίτη μας Λευτέρη Μαματζή, ύστερα από διεθνή διαγωνισμό.
Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε από τους Jean- Bernard Bros, αντιδήμαρχο Παρισίων σε ..θέματα τουρισμού και πρόεδρο της Εταιρείας Διαχείρισης του Πύργου και Nicolas Lefebyre, γενικό διευθυντή της Εταιρείας Διαχείρισης του Πύργου στην αίθουσα τελετών του Πύργου παραβρέθηκαν πάνω από 50 τηλεοπτικά κανάλια και άλλοι 100 περίπου δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο, αφού το παγκοσμίως γνωστό αυτό μνημείο συνεχίζει εδώ κι έναν αιώνα να έχει στραμμένο πάνω του το διεθνές ενδιαφέρον. Αφού δόθηκαν τα τεχνικά στοιχεία και χαρακτηριστικά του έργου, οι δημοσιογράφοι επίμονα ζητούσαν να γνωρίσουν περισσότερα στοιχεία για την ελληνική εταιρεία και την εμπειρία της, καθώς έκπληκτοι διαπίστωσαν πως αναδείχθηκαν μειοδότες ανάμεσα σε εταιρείες διεθνούς κύρους και κυρίως κορυφαίες γαλλικές εταιρείες. Κάποιοι μάλιστα εμμέσως πλην σαφώς θεώρησαν πως στους δύσκολους καιρούς της παγκόσμιας κρίσης μια εργολαβία 4 εκ. € θα μπορούσε να είχε δοθεί σε Γάλλους επιχειρηματίες και εργατικό προσωπικό.
Ο Λευτέρης Μαματζής, όμως, με τον γιό του Δημήτρη που συνδυάζει κατά τον καλύτερο τρόπο επιστημονική κατάρτιση, πολύπλευρη μόρφωση και οργανωτική ικανότητα μετέφεραν στο Παρίσι αρκετούς εργαζόμενους από την περιοχή μας, αλλά κι ένα εξαιρετικό επιτελείο Ελλήνων μηχανικών και τεχνικών στην άκρως επικίνδυνη και πολύπλοκη εργολαβία.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ 19ΗΣ ΒΑΦΗΣ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΤΟΥ ΑΪΦΕΛ ΜΕ ΑΝΑΔΟΧΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟ ΣΥΝΤΟΠΙΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΜΑΜΑΤΖΗ

Περισσότερα εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades