Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Αστυνομία - Πυροσβεστική 30 - 0 !!!

Θυμάστε τους αγώνες ποδοσφαίρου που γινόταν κάποτε απο ομάδες των Ε.Δ. ;; Αυτο φέρνουμε στο μυαλό όταν βλέπουμε τη διαφορά της ΕΛΑΣ με την ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ !!
Ολοι "θαυμάσαμε" πρόσφατα είτε απο κοντα είτε απο φωτογραφίες, είτε απο τηλεόραση, τον εξοπλισμό της ΕΛ.ΑΣ. και των ειδικών φρουρων, απο αυτοκίνητα, τζιπ, μέχρι στολες άκαυστες και αλεξίσφαιρα γιλέκα, μάσκες και φιάλες οξυγόνου κυριλέ, ειδικές μπότες, πλαστικές σφαίρες (που ήταν αυτες "κύριε" Κορκονέα ;;), χειροβομβίδες κρότου, ασπίδες, εκτοξευτές καπνου και άλλα αξεσουάρ τελευταία λέξη της τεχνολογίας που κυκλοφοράει παγκόσμια !! Τα δακρυγόνα παραμένουν τα ίδια ίσως και να είναι νέας τεχνολογίας πιο αποτελεσματικά ... αλλα ο παλιός ασυτυφύλακας με το καπέλλο και το γκλομπ είναι πια παρελθόν τώρα και μια 15 ετία και βάλε !!!Ολα αυτα για να δέρνουνε τους πιτσιρικάδες και να προστατεύουν απο τους "τρομοκράτες" που ενοχλούν τους άμεμπτους ... πολιτικούς !!!Αν πάμε τώρα στην ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ και θυμηθούμε τους ταλαίπωρους πυροσβέστες του 2007 θα γελάσουμε και θα κλάψουμε μαζι !! Ελάχιστοι με στολες πυράντοχες, με ελάχιστο εξοπλισμό, χωρις ειδικά παπούτσια, με ένα λάστιχο και χωρις πίεση, χωρις σχέδιο χωρις οργάνωση, χωρις υδροφόρες, χωρις, χωρις ...Κάποιο κανάλι πέρσυ έδειξε ένα Γαλλικό τμήμα πυροσβεστών που ήρθε να βοηθήσει στη Λακωνία και πήρε συνέντευξη απο τους πυροσβέστες αφου έδειξε τον εξοπλισμό τους !! Πραγματικά όσοι το είδαν έπαθαν πλάκα με την απροσμέτρητη διαφορά του ενος και του άλλου σώματος !! Εξοπλισμένοι σαν αστακοί με ίδια μέσα προστασίας, με στολές, κράνη, μπότες, οξυγόνο, με σχέδιο, με αρχηγό με γνώσεις και με επίγνωση των δυνατοτήτων τους και όχι βουρ όπως εδω που όλοι κάνουν τον αρχηγό, με ένα λάστιχο ο ένας μέσα στις φλόγες και οι άλλοι να δίνουνε διαταγές ... Στη συνέντευξη φάνηκαν να αρθρώνουν λόγο και να μπορουν να περιγράψουν τις λεπτομέρειες της δουλειάς τους, κάτι που ένας δικος μας αμφιβάλλω αν θα μπορούσε να κάνει το ίδιο ... Στην πράξη έδειξαν ότι όπου επενέβησαν έδρασαν αποτελεσματικά ενω είχαν καταγράψει αναλυτικά όλες τις κινήσεις και τα αποτελέσματα τους !! Οι ώρες εργασίας τους ήταν συγκεκριμένες όπως και η διατροφή και ξεκούραση ώστε να επέμβει άλλο σώμα την ώρα της ξεκούρασης των, πράγματα άγνωστα για εδω !! Εδω όλοι γιούρια με κανα κλαδι, κανα λάστιχο και κανα ποτιστήρι και με 500 άτομα να σβήνουν, 10.000 στα κανάλια να αναμεταδίδουν και 10.000.000 θεατές να παρακολουθούν !!!

Αυτη είναι εδω η κακομοιριά μας .. όλα για την προστασία των Golden boys και η Ελλάδα έρμαιο του κάθε πυρομανή ή κάποιου που έψησε μπριτζόλες ... και μάλιστα τώρα που θεωρείται λαχείο για κάποιον να μπει στην Πυροσβεστική και να έχει ένα στάνταρ μισθό !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

cretan music - mantinades